Savivaldybė nedraus skraidyti bepiločiams orlaiviams sostinėje | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ NEDRAUS SKRAIDYTI BEPILOČIAMS ORLAIVIAMS SOSTINĖJE

  • 0

Vilniaus savivaldybė nesirengia tvirtinti zonų, kuriose draudžiama skraidyti bepiločiais lėktuvais, ir ragina tai padaryti Vyriausybę bei Seimą.

Dalis šalies savivaldybių, taip pat ir kai kurie didmiesčiai jau yra patvirtinę tokias neskraidymo zonas.

"Mes nesiruošiame nustatyti jokių neskraidymo zonų, tai yra bendra politinė nuostata, nes tas neskraidymo zonas gali nustatyti pats Seimas, kaip tai yra padaryta su neskraidymo zonomis civilinių orlaivių takuose. Visi kiti apsisprendimai dėl valstybei svarbių objektų yra ne savivaldybės kompetencija ir mes specialių apribojimų tikrai neįvedinėsime", - BNS sakė už viešąjį saugumą atsakingas Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Tokią Vilniaus savivaldybės poziciją jis motyvuoja tuo, jog Lietuvos sostinėje yra daug valstybei svarbių objektų, o savivaldybė, uždraudusi tam tikrose vietose skraidyti, būtų nepajėgi kontroliuoti pažeidėjų. Jis teigia neįsivaizduojantis, kaip su šia problema tvarkysis tokias zonas nusistačiusios savivaldybės.

"Vilniaus mieste skraido ne tik skraidyklės, bet ir oro balionai. Tad apribojimai yra absoliučiai popieriniai ir išvestiniai - ne savivaldybės kompetencija nuspręsti, ar turi skraidyti dronai virš Valstybės saugumo departamento,ar virš prezidentės namų, ar virš kalėjimo. Savivaldybė, jei priimtų tokį sprendimą, ji neturėtų galimybių užtikrinti to sprendimo laikymosi", - sakė jis.

Bepiločiams orlaiviams draudžiamas skraidyti zonas yra nustačiusios Alytaus, Ignalinos, Jonišikio, Kauno, Kėdainių, Kupiškio, Marijampolės, Plungės, Lazdijų, Šakių, Šalčininkų, Švenčionių, Ukmergės, Vilkaviškio rajonųm taip pat Alytaus, Kauno, Druskininkų miestų bei kitos savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS