Savivaldybė: po atostogų mokiniams grįžti į gaisro sostinėje paveiktas ugdymo įstaigas bus saugu | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ: PO ATOSTOGŲ MOKINIAMS GRĮŽTI Į GAISRO SOSTINĖJE PAVEIKTAS UGDYMO ĮSTAIGAS BUS SAUGU

Vilniaus miesto savivaldybė tikina, kad po Velykų atostogų moksleiviai galės saugiai grįžti į ugdymo įstaigas, patekusias į gaisro Paneriuose poveikio zoną.

„Po atostogų grįžti į švietimo įstaigas bus saugu (...) ir po Velykų atostogų ugdymas jau vyks įprastai“, – Eltai perduotame komentare nurodė savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Jis priminė, kad gaisro poveikio zonoje esančioms mokykloms ir darželiams buvo rekomenduojama neatidėliotinai nusivalyti paviršius. Todėl, pažymėjo G. Grubinskas, įstaigos dirbo nuotoliu ne tik ketvirtadienį, bet ir penktadienį.

„Oro taršos pavojaus nebebuvo jau ketvirtadienį, o įstaigos neatidėliodamos turėjo drėgnu būdu nusivalyti paviršius“, – teigė savivaldybės atstovas.

ELTA primena, kad praėjusios savaitės trečiadienio vakarą Panerių gatvėje esančiame sąvartyne kilo gaisras. Gaisras likviduotas ketvirtadienio rytą.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas teigė, kad gaisras kilo „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje. Visgi teritorijoje, kurioje kilo gaisras, šiuo metu įsikūrusi įmonė UAB „Ruvis“.

Jei paaiškėtų, kad trečiadienį LTG teritorijoje Vilniuje gaisras kilo dėl nuomininko kaltės, LTG grupė vertins galimybes nutraukti sutartį su įmone „Ruvis“, ketvirtadienį pranešė įmonė.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl padidėjusios taršos ugdymo įstaigoms Naujamiesčio ir Karoliniškių rajonuose rekomendavo ugdymo procesą ketvirtadienį ir penktadienį tęsti nuotoliniu būdu.

„Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje Vilniuje dega sąvartynas

L. Balandžio/BNS, A. Ufarto/ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O ar jie mokosi išvis?

tokioj Kretingoj pvz, pilnas miestas mokiniu nuo pat ryto ištisus mokslo metus, atrodo kad pamokos visai nevyksta, visalaik atostogos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS