Seimas jau šeštą kartą prisijungs prie architektūros savaitgalio „Open House Vilnius“ | KaunoDiena.lt

SEIMAS JAU ŠEŠTĄ KARTĄ PRISIJUNGS PRIE ARCHITEKTŪROS SAVAITGALIO „OPEN HOUSE VILNIUS“

Šį savaitgalį, liepos 3–4 dienomis, Seimo rūmai atvers duris architektūra besidomintiems lankytojams apžiūrėti įstatymų leidžiamosios institucijos darbo vietą, kurioje priimami svarbiausi valstybėje sprendimai.

Seimas jau šeštą kartą prisijungia prie atviros architektūros savaitgalio „Open House Vilnius“ ir kviečia apsilankyti viename svarbiausių ir žinomiausių Lietuvos moderniosios architektūros statinių.

Į Seimo rūmus užsukę lankytojai bus supažindinti su istorinėmis Seimo Kovo 11-osios Akto, Konstitucijos salėmis, pagrindine įstatymų leidėjų darbo vieta – Posėdžių sale, kitomis Seimo rūmų erdvėmis ir jas puošiančiais meno kūriniais. Seimo kanceliarijos darbuotojai ir gidai savanoriai organizuojamų ekskursijų metu supažindins tiek su Seimo rūmų eksterjero ir interjero elementais, rūmų pastatymo istorija, tiek su Seimo darbu, valstybės ir parlamentarizmo raida susijusiais įvykiais ir datomis.

Kaip informuoja Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius, šių metų renginys vyks be išankstinės registracijos, registruotis į ekskursijas po Seimo rūmus bus galima atvykus prie įėjimo į Seimo I rūmus. Įeinant į pastatą reikalinga turėti asmens dokumentą ir dėvėti apsauginę veido kaukę. Ekskursijos bus vedamos laikantis nuo liepos 1 dienos Vyriausybės nustatytų valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valdymo priemonių.

Atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“ – septintą kartą vykstanti architektūros šventė, sudaranti galimybę vilniečiams ir miesto svečiams aplankyti ir išgirsti Vilniaus pastatų istorijas. Šių metų festivalio tema – „Architektūra yra jausmas“.

GALERIJA

  • Seimas jau šeštą kartą prisijungs prie architektūros savaitgalio „Open House Vilnius“
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS