Šiurpą keliančiame Vilniaus rajone naikinamas komisariatas | KaunoDiena.lt

ŠIURPĄ KELIANČIAME VILNIAUS RAJONE NAIKINAMAS KOMISARIATAS

  • 4

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Vilniaus AVPK) nusprendė panaikinti Naujojoje Vilnioje esantį 4-ąjį komisariatą ir prijungti jį prie Vilniaus centre įsikūrusio 3-ojo policijos komisariato.

Pareigūnų atstovai teigia, kad uždaryti komisariatą nekokią reputaciją turinčiame rajone su gana aukštu nusikalstamumu yra tarsi „žaidimas su ugnimi“. Be to, abejojama ir pareigūnų perkėlimo reikalingumu bei teisėtumu.

Pareigūnus vienijanti Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga (VA ITĮPS) oficialiu raštu kreipėsi į Policijos departamentą su prašymu nedelsiant imtis veiksmų ir užtikrinti pareigūnų teises ir teisėtus lūkesčius. Anot VA ITĮPS pirmininko Vitalijaus Jagmino, nors Vilniaus policijos vadovybė to nepripažįsta, šiuo metu vyksta realūs struktūriniai pertvarkymai.

Į mus kreipiasi pareigūnai ir teigia, kad su darbo vietos pakeitimu jie nesutinka, be to, ir įspėjimo lapelių negauna.

„Vilniaus policijos vadovybė teigia, kad tai paprasčiausias komisariatų sujungimas ir pertvarkoms įprastų procedūrų imtis nė nežada. Į mus kreipiasi pareigūnai ir teigia, kad su darbo vietos pakeitimu jie nesutinka, be to, ir įspėjimo lapelių negauna. Todėl iš esmės teisės rinktis, ar sutikti su perkėlimu iš vieno komisariato į kitą, pareigūnai net neturi. Apie tokius pakeitimus nebuvo informuota nei jungtinė profesinių sąjungų atstovybė, vykdanti darbo tarybos funkcijas Vilniaus AVPK, nei profesinės sąjungos, nei Naujosios Vilnios gyventojai. Susidaro toks įspūdis, kad norima viską sutvarkyti ramiai už uždarų durų”, - pasakoja V. Jagminas.

Profesinės sąjungos atstovų nuomone, šiuo atveju turėtų būti vykdomas pareigybių naikinimo Vilniaus miesto 4-ajame komisariate ir naujų pareigybių Vilniaus miesto 3-ajame policijos komisariate steigimo procedūra. Darbuotojai teisės aktų nustatyta tvarka turi būti įspėjami apie naikinamas pareigybes ir gauti pasiūlymą užimti kitas laisvas pareigybes.

Pareigūnams pageidaujant, profesinės sąjungos nuomone, jiems turėtų būti sudaryta galimybė gauti informaciją ir apie kituose šalies komisariatuose esančias laisvas pareigybes, kurias jie galėtų užimti. Tik turint pareigūno sutikimą, jis galėtų būti perkeliamas į kitas pareigas. Sutikimo negavus, pareigūnas turėtų būti atleistas iš tarnybos vadovaujantis Lietuvos Respublikos vidaus tarnybos statuto 62 straipsniu – kai panaikinama jo pareigybė ir jis nesutinka eiti jam pasiūlytų kitų pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Dirbau 5 metus tokiom saligom ...be rysio

Klaipėdietis

Panašu, kad policijos reforma dar nesibaigė. Ar nesulausime laiko, kai rajonuose nebeliks policijos komisariatų (PK), kurių galimai bus atsisakyta taupymo sumetimais, o liks kokie mobilūs "mini" PK ant ratų (policijos tarnybiniai automobiliai), kuriuose turės dirbti pareigūnai? Būtų įdomu pamatyti, kaip tokiomis darbo sąlygomis bent mėnesį padirbėtų kuris iš policijos reformos sumanytojų. Pareigūnams dirbantiems ant " žemės" - sveikatos, sėkmės, stiprybės.

Zarde Klaipedoje

Tai pat neramus rajonas,nuovada vakare uzrakinama ir tiek..pertvarka..tik ar tai i geraja puse linkstama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS