Sostinė ieško bent dešimties ugdymo įstaigų vadovų: padidino atlyginimus | KaunoDiena.lt

SOSTINĖ IEŠKO BENT DEŠIMTIES UGDYMO ĮSTAIGŲ VADOVŲ: PADIDINO ATLYGINIMUS

Vilnius nuolat ieško švietimo gerovės kūrėjų – motyvuotų, tikslų siekiančių ir gerus organizacinius įgūdžius turinčių vadovų švietimo įstaigoms, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Sostinė jau trečius metus investuoja į švietimo lyderių ugdymą, suteikdama „Švietimo lyderystės“ studijas ISM universitete, be to, metų pradžioje padidino atlygį.  Apie 500 mokinių turinčios mokyklos vadovas dabar gali tikėtis 3335 eurų atlyginimo (neatskaičius mokesčių).

„Laisvas, kūrybiškas ir atsakingas asmenybes auginančioms mokykloms ieškome įkvepiančių ugdymo lyderių ir bendruomenę telkiančių vadovų. Džiaugiuosi, kad apsisprendusiems kurti kokybišką ir įtraukiantį mokymosi procesą Vilnius gali pasiūlyti ne tik motyvuojantį atlyginimą, bet ir kvalifikacijos tobulinimo programą pradedantiems vadovams, galimybę mokytis „Švietimo lyderystės“ studijose, mentoriaus pagalbą“, – apie papildomas naudas sostinės ugdymo įstaigų vadovams pasakoja Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Švietimo įstaigų vadovų atlyginimams metų pradžioje padidėjus 300 eurų, šiuo metu 1000 moksleivių turinčios sostinės švietimo įstaigos vadovas, turintis iki dešimties metų pedagoginį stažą, gali pretenduoti į 3240 Eur atlygį (neatskaičius mokesčių), jei pedagoginė patirtis viršija penkiolika metų – į 3253 Eur.

Tačiau ne patrauklus atlygis, o galimybė būti sostinės švietimo pokyčių dalimi lėmė sprendimą ateiti dirbti į valstybinę švietimo įstaigą – sako Antakalnio gimnazijos vadovė.

„Švietimo lyderystės“ magistrantūros studijas ISM universitete Anželika Keršinskienė pradėjo dar dirbdama mokytoja Antakalnio gimnazijoje. Po penkerių metų, pabaigusi studijas ir pasisėmusi patirties kitose švietimo įstaigose, ji grįžo į Antakalnio gimnaziją, tik jau į vadovės pareigas.

„Dirbdama privačioje švietimo įstaigoje, turėjau neterminuotą darbo sutartį, papildomą sveikatos draudimą ir konkurencingą atlyginimą. Abejones dėl penkerių metų vadovo kadencijos termino ir atlygio išsklaidė galimybė inicijuoti pokyčius buvusioje darbovietėje. O atlyginimas per tą laiką pakilo maždaug 35 proc. ir tapo patrauklus“, – sako A. Keršinskienė.

Praėjusiais metais mokyklos vadovų mentorystei, metinėms konferencijoms ir studijoms Vilnius skyrė apie 154 tūkst. eurų.

Švietimo įstaigų vadovų konkursai

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS