Sostinėje atsirado Tolerancijos gatvė: primins apie visuomenės pokyčius | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE ATSIRADO TOLERANCIJOS GATVĖ: PRIMINS APIE VISUOMENĖS POKYČIUS

Vilniaus savivaldybės taryba pritarė Istorinės atminties komisijos siūlymui greta Neries krantinės, nuo Upės gatvės Baltojo tilto link vedančiai gatvei suteikti Tolerancijos vardą.

Simboliška, kad Tolerancijos gatvė atsirado ką tik paminėjus Tarptautinę dieną prieš homofobiją, transfobiją ir bifobiją, kai Europos Sąjunga dar kartą patvirtino įsipareigojimą gerbti, saugoti ir išpildyti lesbiečių, gėjų, biseksualių, translyčių ir interseksualių asmenų visapusišką ir lygų naudojimąsi žmogaus teisėmis.

Ši gatvė driekiasi pro paplūdimio tinklinio aikštyną, riedlenčių ir riedučių parką Baltojo tilto link.

„Per 12 metų Vilniaus pokyčiai – didžiuliai: kažkada LGBT eitynės buvo nugrūstos į Upės gatvę, o šiuo metu šalia Baltojo tilto atsiranda Tolerancijos gatvė, kuri paskatins toleranciją ir primins apie visuomenės pokyčius“, – sakė Tarybos narys Vincas Jurgutis. 

Birželio 4 d. į Vilnių sugrįžta „Baltic Pride“ – eitynės „Už lygybę ir taiką!“, konferencija „Atviri miestai“, o Iškart po eitynių, Baltojo tilto pievoje netoli Tolerancijos gatvės vyks „Proud Cities“ koncertas. 

Valdančiosios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovas taryboje Zbignievas Maciejevskis vylėsi, kad šis pavadinimas žymės ne tik toleranciją LGBT bendruomenei, bet ir tautinėms mažumoms.

„Aš noriu padėkoti nuo tautinių mažumų už Tolerancijos gatvės pavadinimą. Ačiū, broliai lietuviai, kad tolerantiški esate ir būsite ateityje!“ – sakė Z. Maciejevskis.

Dar 2019 m. sostinės savivaldybė pirmoji iš šalies savivaldybių prisijungė prie Lietuvos Įvairovės chartijos – įsipareigojo užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje nepriklausomai nuo asmens amžiaus, lyties, negalios, rasės, etninės kilmės ar tautybės, seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės bei religinių įsitikinimų. Prie Chartijos prisijungusios organizacijos įsipareigoja ne tik diegti įvairovės užtikrinimo instrumentus darbo vietoje, taikyti holistinį ir neselektyvų požiūrį į įvairovę ir žmogaus teises, puoselėti įtraukią darbo aplinką, kurioje nebūtų vietos išankstiniams nusistatymams, bet ir formuoti įvairovės politiką ir taikyti įvairovės principus visoje organizacijos veikloje, valdymo procesuose ir kultūroje. 

Vilniaus savivaldybė ir toliau demonstruos lyderystę įvairovės ir lygių galimybių srityje. Tik sukūrus šiais principais paremtą darbo kultūrą viduje, užtikrinama, kad visi Vilnius miesto gyventojai savivaldybės paslaugomis mieste galėtų naudotis be jokios diskriminacijos. 

Taryba trečiadienį taip pat suteikė Lietuvos miestų – Mažeikių, Elektrėnų, Plungės – pavadinimus bevardėms gatvėms Panerių seniūnijoje.

GALERIJA

  • Sostinėje atsirado Tolerancijos gatvė: primins apie visuomenės pokyčius
S. Žiūros / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

MANAU

Šios gatvės pavadinimas labiau tiktų PAKANTUMO GATVĖ....O KUR JOJE VIEŠNAMIAI ???

Jau žinau kaip žmonės ją iš tikro vadins

Žodis prasideda „mokytojais“ o baigiasi „mediena“. „Mokyta mediena“ :)))

Ar

Cia ya pati Pe de ras tu Aleja? kazkaip reiks isvengti tos alejos:((((
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS