Sostinėje į mišias tikintieji kviečiami atvykti automobiliais ir juose melstis | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE Į MIŠIAS TIKINTIEJI KVIEČIAMI ATVYKTI AUTOMOBILIAIS IR JUOSE MELSTIS

Sekmadienį tikintieji kviesti į sostinės senamiestyje esančią švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią atvykti automobiliais ir juose melstis.

„Buvo 55 automobiliai, atvažiavo 55 šeimos. Kadangi prie bažnyčios yra didelė aikštelė, tai visi puikiai tilpo. Mišių metu visi liko mašinose – saugiai, jie neišėjo į lauką, ir kiekvienas per nuotolį telefonu ar planšete stebėjo mišias“, – BNS sakė kunigas Algirdas Toliatas.

Mišių pabaigoje žmonės galėjo pamirksėti ilgosiomis automobilio šviesomis ir sulaukti komunijos, palaiminimo norintiesiems reikėjo įsijungti avarinius žibintus.

„Sakyčiau, kad visai pavyko. Mes turėjome savanorių ir patarnautojų grupę, kurie padėjo sureguliuoti automobilius, kad jie gražiai sustotų, ir prižiūrėjo, kad būtų tvarka“, – teigė dvasininkas.

Jis tikino tokiu būdu kviesiantis žmones į mišias, kol sostinėje sumažės užsikrėtimų COVID-19.

„Kiekviena bažnyčia ieško savų būdų, kaip spręsti situaciją, nes ji yra tokia, kokia yra, turime apsaugoti žmones. Mes planuojame kiekvienas mišias taip organizuoti –  kviesime žmones būti šalia, atvažiuoti automobiliu, o paskui bus dalijama komunija“, – kalbėjo A. Toliatas.

„Tai ne tas pats, kas dalyvavimas mišiose, bet vis tiek matai šalia esančių automobilių, gali priimti po mišių sakramentą, tai yra tam tikra bendrystės ir bendravimo forma“, – pridūrė jis.

Vilniaus arkivyskupijos atstovė spaudai Živilė Peluritienė teigė, kad tai – kūrybiškas sprendimas, tačiau apeigos Verbų sekmadienį buvo atliekamos ir kitose arkivyskupijos bažnyčiose.

„Tai yra kūrybiškas sprendimas, taip pat ir kitose bažnyčiose komunija buvo dalijama, verbos buvo šventinamos išėjus į lauką po mišių ar kitu nustatytu laiku“, – BNS sakė Ž. Peluritienė.

Vietovėse, kurias apima Vilniaus arkivyskupija, šiuo metu sergamumas koronavirusu yra vienas didžiausių šalyje, tad viešos pamaldos nevyksta, tačiau privačiai maldai bažnyčios lieka atviros.

Tai galioja Vilniaus miesto ir rajono, Švenčionių ir Visagino savivaldybių bažnyčiose, taip pat dalyje Širvintų rajono bažnyčių.

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį didžiausias sergamumas 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų buvo Širvintų rajone ir siekė 946 atvejus.

Visagine – 591, Vilniuje – 590, Vilniaus rajone – 582, Švenčionių rajone – 511 atvejų.

Bažnyčia teigia po konsultacijų su ekspertais nusprendusi, kad viešos pamaldos nevyks, kol sergamumas 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų bus daugiau nei 500 atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LKB uab

Nu aciu gamtai, kad mazeja baznycios mulkinamu kvailiu, bet tas skaicius turetu buti didelis 0, ne 55.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS