„Sostinės dienų“ metu bus eismo ribojimų ir viešojo transporto eismo pokyčių | KaunoDiena.lt

„SOSTINĖS DIENŲ“ METU BUS EISMO RIBOJIMŲ IR VIEŠOJO TRANSPORTO EISMO POKYČIŲ

Rugsėjo 1–3 dienomis rengiama Vilniaus miesto šventė „Sostinės dienos“.  Miesto centre bus kūrybinių, kultūros, pramogų erdvių, maisto, knygų ir įvairių dirbinių mugių – „Dūzgiantis prospektas“, žymių atlikėjų koncertų, sporto festivalis, didžiausias Lietuvoje lazerių šou ir kt. Visi festivalio renginiai – nemokami.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, pasiruošimo ir šventės metu bus laikinų transporto priemonių eismo ribojimų ir viešojo transporto eismo pokyčių. Siūloma į šventę atvykti viešuoju transportu.

Naktį iš rugsėjo 1 d. į 2 d. ir iš rugsėjo 2 d. į 3 d. (nuo 23.30 val. iki 3 val.) riedės naktiniai autobusai, todėl pasibaigus renginiui, nuo 23.30 val. iki 3 val., vilniečiai ir miesto svečiai galės grįžti namo naktiniais autobusais: 88N, 101N, 102N, 103N, 104N ir 105N.

Rugsėjo 1–2 dienomis pasibaigus koncerto programai Katedros aikštėje ir tęsiant kelionę į lazerių šou Upės gatvėje prie Baltojo tilto siūloma kelionę ir maršrutą planuotis T. Vrublevskio, Rinktinės, Žvejų ir Upės gatvėmis, kur dirbs policijos ir viešosios tvarkos pareigūnai ir užtikrins saugią kelionę.

Eismo ribojimai

Nuo rugpjūčio 31 d. 9 val. iki rugsėjo 4 d. 7 val. draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino prospekte nuo Šventaragio iki J. Tumo-Vaižganto gatvės draudžiant įvažiuoti iš šalutinių gatvių (išskyrus renginio dalyvius, turinčius leidimus patekti į renginio teritoriją).

Rugsėjo 1 ir 2 d. 19–24 val. draudžiamas transporto priemonių eismas Šventaragio ir T. Vrublevskio gatvėse koncertų Katedros aikštėje metu.

Nuo rugpjūčio 31 d. 6 val. iki rugsėjo 3 d. 22 val. draudžiamas transporto priemonių statymas ir stovėjimas Totorių gatvės dalyje nuo Gedimino prospekto iki pastato Totorių g. 8.

Nuo rugsėjo 1 d. 22 val. iki rugsėjo 2 d. 2 val. ir nuo rugsėjo 2 d. 22 val. iki rugsėjo 3 d. 2 val. draudžiamas transporto priemonių eismas Upės gatvės dalyje nuo Kalvarijų iki Gedimino Baravyko gatvės ir Žvejų gatvėje.

Rugpjūčio 31 d. 6 val. iki rugsėjo 3 d. 22 val. draudžiamas transporto priemonių statymas ir stovėjimas Totorių gatvės dalyje nuo Gedimino prospekto iki pastato Totorių g. 8.

Viešojo transporto maršrutų trasų ir tvarkaraščių pokyčiai

Rugsėjo 1 ir 2 dienomis, 19–24 val., dėl eismo ribojimų Šventaragio ir  T. Vrublevskio gatvėse, keisis 10, 11, 33, 89 autobusų maršrutų trasos ir eismo tvarkaraščiai.

Rugsėjo 2 d. Vingio parke vyks koncertas, tad renginio dalyvių patogumui:

Nuo 16.30 val. dažniau kursuos 24, 56, 73 maršrutų autobusai ir 7 maršruto troleibusai.

Nuo 17 val. iki 01 val. įrengtoje laikinoje viešojo transporto stotelėje (Geležinio Vilko g.) šalia M. K. Čiurlionio tilto g. sustos 24, 56 maršrutų autobusai.

Pasibaigus renginiui, nuo 23.30 val. iki 3 val., vilniečiai ir miesto svečiai galės  grįžti namo naktiniais autobusais: 88N, 101N, 102N, 103N, 104N ir 105N.

101N ir 103N autobusų maršrutų trasos bus pakoreguotos – autobusai užsuks į Vingio parko stotelę.

Visa renginio programa.

Su pakeistomis maršrutų trasomis galite susipažinti: https://arcg.is/OfHOS

Pakeistų troleibusų, autobusų ir naktinių autobusų maršrutų eismo tvarkaraščiai nuo rugpjūčio 31 d. bus skelbiami www.judu.lt ir www.stops.lt.

GALERIJA

  • „Sostinės dienų“ metu bus eismo ribojimų ir viešojo transporto eismo pokyčių
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS