Sostinės savivaldybė padidino finansavimą Kultūros rėmimo projektų įgyvendinimui | KaunoDiena.lt

SOSTINĖS SAVIVALDYBĖ PADIDINO FINANSAVIMĄ KULTŪROS RĖMIMO PROJEKTŲ ĮGYVENDINIMUI

  • 2

Vilniaus tarybai patvirtinus kultūros sektoriui šiais metais skiriamus 23,1 mln. eurų, numatyta, kad didelė dalis šių lėšų bus skiriama nevyriausybinių organizacijų kultūriniams projektams įgyvendinti.

Skelbiama, kad Kultūros rėmimo projektams skirtas finansavimas didėja 300 tūkst. eurų ir šiemet sieks 1,5 mln. eurų. Nuo šių metų finansavimą taip pat gali gauti ir naujos – Vilniaus naktinės kultūros skatinimo bei pradedančiųjų kūrėjų – programos. Skirtingo dydžio finansavimą galės gauti ir festivaliai: iki 7 tūkst. eurų, 7–15 tūkst. eurų, 15–25 tūkst. eurų.

Kultūros rėmimo programų projektų konkursui kasmet teikiami vizualiųjų, scenos menų, muzikos, kino, literatūros ir leidybos, kultūros ir kūrybinių industrijų projektai, taip pat etninės kultūros ir mėgėjų meno, kultūros sklaidos užsienyje, tautinių bendrijų, kultūros edukacijos, kultūros ir meno festivalių organizavimo programos.

Kultūros rėmimo programų projektų konkursas skelbiamas kiekvienų metų pabaigoje kitiems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

reikia neskubėt

didint o reikia taip kaip Klaipėdoje, peržiūrėt kas kaip naudoja tuos pinigus ir ar tikslinga iš viso juos duoti tiems kurių veikla yra niekinė, neturi perspektyvos ar kartais tiesiog nereikalinga visuomenei. Nepaslaptis kad duguma projektų daromi tik pinigams įsisavinti (pasiimti sau) ir uždėti ,,paukščiuką " kultūros skyriuje kad ,,įvykdyta kultūros rėmimo programa"...

Pinigų

Taškymas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS