Gardžiam patiekalui pagaminti nebūtina turėti įmantrių produktų ar virtuvėje sugaišti pusę dienos. Šįkart siūlome pasigaminti kiaulienos kepsnį – paprasta, greita ir labai skanu.
"Kulinarija – tai ne specialybė, o gyvenimo būdas", – šypsojosi sparčiai vyninės "La Boheme" (Šv. Ignoto g. 4) virtuvėje besisukantis virėjas Mantas Mozūra. Nors vyninės valgiaraštyje jo gaminto kiaulienos kepsnio šiuo metu nėra, virėjas pažadėjo, kad jei bus paklausa, žinoma, atsiras ir pasiūla. O kol kas galite patys pamėginti pasigaminti tokį kepsnį namuose.
Patiekalui reikės kiaulienos išpjovos, obuolių, greipfrutų, brokolių, riešutų drožlių, džiovintų slyvų, sidro, sviesto, aliejaus, pipirų, druskos. Geriausia tai, kad jį pagaminti užtruks vos 20 minučių ar pusvalandį.
Pirmiausia sidre, įmetus keletą lauro lapų, ant mažos ugnies verdamos džiovintos slyvos. Jas reikia virti, kol pradeda tirštėti. Kol slyvos verda, galima daryti kitus darbus. Kiaulienos išpjova supjaustoma gabalais, apipilama aliejumi, užberiama druskos ir pipirų. "Man patinka mėsą prieš dedant į keptuvę apipilti aliejumi, o ne kaitinti riebalus. Taip mažiau riebalų", – aiškino M.Mozūra.
Kokį aliejų naudoti, priklauso nuo kepimo būdo. Vyninėje "La Boheme" M.Mozūrą mėsą kepė ant grotelių, todėl naudojo paprastą saulėgrąžų aliejų: "Ant grotelių visas aliejus sudega, todėl naudoti alyvų aliejų nėra prasmės. Tačiau kepant keptuvėje galima naudoti alyvų aliejų, dar kokį česnaką pakaitinti." Kepant taip pat galima naudoti sviestą, o ne jo mišinį.
Kol mėsa kepė, virėjas paruošė garnyrą. Brokolius jis nuplikė verdančiu vandeniu ir pakepė ant sviesto užbėręs migdolų drožlių. Supjaustyti obuoliai verdami sidre, įmetus gabalėlį sviesto. Greipfrutas supjaustomas skiltelėmis, nulupama odelė ir nusausinus servetėle dedamas į lėkštę.
Į lėkštę sudėjus obuolius, brokolius, greipfrutus ir kiaulieną, patiekalas užpilamas slyvų padažu.
Naujausi komentarai