Sovietines skulptūras sostinės Antakalnio kapinėse ketinama nukelti rugsėjį | KaunoDiena.lt

SOVIETINES SKULPTŪRAS SOSTINĖS ANTAKALNIO KAPINĖSE KETINAMA NUKELTI RUGSĖJĮ

Sostinės Antakalnio kapinėse esančias sovietines skulptūras ketinama nukelti rugsėjį, BNS informavo Vilniaus savivaldybė.

Pasak jos, šiuo metu rengiamas tarybos nutarimas dėl skulptūrų perėmimo patikėjimo teise.

„Priėmus nutarimą ir perėmus skulptūras, operatyviai bus vykdomas jų nukėlimas. „Grinda“ jau atliko rinkos konsultaciją dėl nukėlimo būdo ir pasiruošusi darbų atlikimui. Tarybos posėdis numatytas rugsėjo 14 dieną“, – nurodė savivaldybė.

Nukelti šešias Antrojo pasaulinio karo sovietų karius vaizduojančios figūrines pilko granito stelas sostinės savivaldybės politika vienbalsiai nusprendė birželio pradžioje, prieš tai paveldosaugininkams išbraukus skulptūras iš nekilnojamųjų kultūros vertybių registro.

Panašaus sovietinio paveldo atsisakė ir kitos savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

ne skulptūrai tai

Eik išsipagiriok,girtas jau kasdien

Ne skulptūros dabar dėmesio centre turi būti

Nepražiopsokit. Iš Ukrainos po vasario 24 iš Rumunijos, Vengrijos, kitur iš labai toli ir kur buvo išvaryti, o išvarė ir lenkai, švedai, britai, suvažiavo į Lietuvą 64 000 išsigimusių parazituojančių žydų ir pusžydžių su idiotais vaikais. Turime drąsiai jiems parodyti duris ir varyti iš Lietuvos. Drąsiai išvaryti. Jau paskelbė, kad mūsų vaikams mažins vaiko pinigus, infliacija didžiulė. O ES tiems degrafams žydams išlaikyti teskyrė 40 000 eurų. Kas tai yra? To pakaks tik 10 vienetų žydų išlaikyti metus. Pusę metų jau praėjo. Sugalvojo mokyklas tiems žydų idiotams vaikams net 5. Nesąmonė. Mūsų vaikams reikia mokėti už geresnį būrelį, o idiotai žydai parazituos mums ant galvų. Jie nė vienas realiai nepajėgia mokytis. Jie idiotai. Jie nedirbs niekada. Jie reikalaus, kad užmokesčio mokėtojų pinigus gautų sanatorijos sąlygas. Jie mokysis groti kokiais trimis klavišais apie 40 metų už lietuvių pinigus ir taps klounais užsieny. Bus zekenskiai - pasaulio gėda ir šiukšlės. Turime juos išvaryti.

Tokia tai

ir valstybe,jei statulu bijo... Stabmeldziu "mastysena" visur...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS