Dar sprendžia, ką daryti su sklypu, kur veikia A. Landsbergienės mokykla | KaunoDiena.lt

DAR SPRENDŽIA, KĄ DARYTI SU SKLYPU, KUR VEIKIA A. LANDSBERGIENĖS MOKYKLA

  • 4

Nors aukcione atsirado pirkėjas pastatui, kuriame veikia konservatorių lyderio žmonos Austėjos Landsbergienės valdoma Karalienės Mortos mokykla, sandorį stabdo Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT).

Šis pastatas stovi valstybinėje žemėje, kuri išnuomota „Lietuvos energijai“, o pastaroji per savo įmonę „NT Valdos“ ten stovintį pastatą yra išnuomojusi mokyklai. Liepą vyko jau antras aukcionas šiam pastatui parduoti ir, kaip skelbia „Lietuvos energija“, jame atsirado pirkėjas mokyklos pastatui sostinės Gervėčių gatvėje. Už Karalienės Mortos mokyklos pastatą su sklypu ir investiciniu projektu pasiūlyta 1,863 mln. eurų, tačiau sandoris nebaigtas.

„Gervėčių gatvėje esantis pastatų kompleksas bei statybos projektas aukcione sulaukė patrauklios kainos pasiūlymo. Tačiau šio sandorio užbaigimą ir efektyvų turto realizavimo procesą šiandien kol kas stabdo procedūriniai veiksmai, susiję su žemės nuomos sutartimi“, – BNS sakė „Lietuvos energijos“ Finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.

NŽT direktoriaus pavaduotojas Marius Buja birželį pranešė, kad tarnyba sieks iš „NT Valdų“ atsiimti dalį sklypo Gervėčių gatvėje, nes jis priskirtas pastatui, kuris nenaudojamas.

Šią savaitę NŽT savo ruožtu BNS informavo, kad dėl dalies sklypo atsiėmimo dar sprendžiama ir kol situacija neišspręsta, ji nesutiktų naujam statinio savininkui perleisti valstybinės žemės nuomos teisės.

NŽT per patikrinimą balandį buvo nustačiusi, kad Gervėčių g. 4 nenaudojamas vienas gamybinis pastatas, todėl pareiškė ketinimus atsiimti dalį sklypo, nes žemės sklypai ne aukciono tvarka išnuomojami statiniui eksploatuoti. Tačiau rugpjūčio pradžioje dar kartą atlikusi žemės naudojimo patikrinimą, NŽT užfiksavo, jog gamybinio pastato dalyje įrengta administracinė patalpa, kurioje dirba darbuotojas.

„Nacionalinė žemės tarnyba, atsižvelgdama į patikrinimo rezultatus artimiausiu metu priims sprendimus, susijusius su valstybinės žemės nuoma UAB „NT valda“, – šią savaitę BNS pranešė NŽT.

Anot „Lietuvos energijos“, pastatą, kur veikia mokykla, su sklypu ir investiciniu projektu nori įsigyti viena statybos bendrovė, tačiau kol sandoris nebaigtas, jos pavadinimo įmonė neatskleidžia. Aukcione liepą 2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto administracinis ir gamybinis kompleksas buvo parduodamas už beveik 1,86 mln. eurų (su PVM) pradinę kainą. Pirmajame aukcione šio turto kaina siekė 1,94 mln. (su PVM).

„NT Valdos“ planavo Gervėčių gatvėje pastatyti ir A.Landsbergienės mokyklai išnuomoti papildomas patalpas, tačiau šių planų pavasarį atsisakė, kai dėl preliminarios patalpų nuomos sutarties Seimas Valstybės kontrolei nurodė atlikti auditą. Valstybės kontrolė vėliau paskelbė, kad pažeidimų dėl sutarties nenustatė. Atliktą auditą Seimo komitete komentavusi Valstybės kontrolės 6-ojo audito departamento direktorė Sigita Rojutė sakė, kad šis atvejis atskleidė sistemines valstybės turto valdymo spragas.

Pagal „NT Valdos“ ir Karalienės Mortos mokyklos 2013 metų balandį pasirašytą sutartį, esamos patalpos mokyklai nuomojamos iki 2023 metų balandžio.

Preliminarioje sutartyje, kuri būtų sudaryta su būsimu patalpų pirkėju, nurodyta, kad naujasis patalpų savininkas turės įsipareigoti vykdyti dabartines nuomos sutartis. Jis taip pat turės „susilaikyti nuo bet kokių su nuomininkais sudarytose sutartyse nenumatytų veiksmų, kurie blogintų nuomininkų padėtį“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O man ne.

Ir,,snukelis,,runkeliam nepatinka.Mat jeigu cia butu kas is AMB klano ,butu saunu jums.Viesbutis prichvatizuotas ,Kristina uzvalde Turniskes ir ,,gerai,, O tokiu pavyzdiu galybe.

Skudurine Onute. Nuomone.

Jum ,kad AMB klanas su savo koalicija uzgrobineja Lietuvos zemes tai gerai.O kai Lanzbergiene isteige mokykla kuri pilna vaiku ,tai baisu.Manau maziausia blogybe tai Lanzbergiai.Nes viska grobe,veze is kolukiu komunistai kurie sedejo ,,siltose,,vietose.O viska mete ant Lanzbergio.A.A. mamos kaimo teisuoles zodziai.

nigga

Koncervai zemgrobiai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS