Susirgo dar vienas Antavilių pensionato darbuotojas | KaunoDiena.lt

SUSIRGO DAR VIENAS ANTAVILIŲ PENSIONATO DARBUOTOJAS

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė ketvirtadienį informavo apie naujausią koronaviruso pacientų statistiką. NVSC atstovė pranešė, kad susirgo dar vienas Antavilių pensionato darbuotojas.

„Hospitalizuota šiuo metu yra 115 asmenų, reanimacijoje – 18, ventiliuojamų – 9 ir su deguonies kaukėmis yra 26 asmenys“, – Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Megelinskienė.

Specialistės teigimu, iš viso Lietuvoje koronavirusas buvo registruotas 273 sveikatos priežiūros specialistams, per visą laikotarpį buvo izoliuota 1047 sveikatos priežiūros specialistai.

NVSC atstovė taip pat pateikė naujausią informaciją apie situaciją Antavilių pensionate. G. Megelinskienė informavo, apie dar vieną koronavirusu užsikrėtusį Antavilių pensionato darbuotoją.

„Antavilių pensionate COVID-19 teigiamas rezultatas nustatytas jau 4 darbuotojams ir 11 gyventojų. Taigi gyventojų skaičius nepakito, o darbuotojų prisidėjo vienu“, – pranešė specialistė.

„Šis asmuo jau buvo izoliuotas balandžio 28 dieną, identifikuotas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, kaip didelės rizikos sąlytį turėjęs asmuo ir izoliuotas nebetęsė savo veiklos. Šiam darbuotojui profilaktinio ištyrimo metu buvo išaiškintas ligos atvejis“, – pridūrė ji.

G. Megelinskienės teigimu, nei darbuotojai, nei pacientai koronaviruso simptomų neturi. Pasak NVSC atstovės, pacientai yra pervežti į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę.

„Buvo nuspręsta pacientus pervežti į Vilniaus miesto klinikinę ligoninę. Šiuo metu 10 asmenų yra hospitalizuota ten, jie yra prižiūrimi sveikatos priežiūros specialistų, taip pat yra teikiamos ir slaugos paslaugos“, – informavo ji.

Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, kur koronavirusas nustatytas 22 pacientams ir penkiems darbuotojams, NVSC duomenimis, naujų atvejų nėra.

Izoliavus kontaktų su užsikrėtusiais turėjusius darbuotojus, atlikus patalpų dezinfekciją, įstaigoje trimis pamainomis dirbs iš Salantų slaugos ligoninės atsiųstas personalas. Taip pat, pasak G. Megelinskienės, atskirti slaugytiniai, kuriems nustatytas koronavirusas.

Širvintose atliekami pakartotiniai tyrimai personalui, nes NVSC, pasak jos, „neišsprendžia rebuso, kurgi gali būti tas infekcijos šaltinis“. Trečiadienį ištyrus personalą, visi atsakymai buvo neigiami, tyrimus nuspręsta pakartoti, nes vienintelis galimas infekcijos šaltinis, NVSC vertinimu, gali būti personalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai kokia

patikra darbuotoju,kad taip darosi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS