Teismą pasiekė pirmasis verslo skundas dėl karantino draudimų | KaunoDiena.lt

TEISMĄ PASIEKĖ PIRMASIS VERSLO SKUNDAS DĖL KARANTINO DRAUDIMŲ

Verslo atstovai trečiadienį teismui pateikė skundą dėl karantino metu įvestų draudimų teikti paslaugas, pranešė advokatas.

Skundą pateikusi „Aukštaitijos implantologijos klinika“ teigia, kad Vyriausybė kovo viduryje viršijo įgaliojimus, uždarydama verslus. Įmonė prašo atlyginti 70 tūkst. eurų žalą dėl negautų pajamų ir susidariusių išlaidų.

„Vyriausybė kovo 14 dieną turėjo teisę numatyti specialias darbo, paslaugų, poilsio sąlygas, specialią kelionių tvarką, bet tuo metu neturėjo įgaliojimų uždaryti verslą“, – BNS sakė advokatas Nerijus Zaleckas.

Jo teigimu, tai iš dalies pripažino ir parlamentas, kai vėliau pakeitė įstatymus, numatydamas juose Vyriausybei teisę įvesti draudimus.

„Vyriausybė neturėjo įgaliojimų, o Seimas vėliau atgaline data bandė legitimizuoti Vyriausybės veiksmus“, – teigė N. Zaleckas.

Komentuodamas šį skundą, premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė, kad į klausimą, ar buvo pažeistos verslo teisės, atsakys teismas.

Tai yra normali praktika. Jei kas nors galvoja, kad jų teisės pažeistos, tai teismas ir atsakys į tą klausimą.

„Gyvename teisinėje valstybėje. Kiekvienas – tiek privatus asmuo, tiek verslo subjektas – jeigu mano, kad jo teisės yra pažeistos, turi teisę savo teises ginti teisme. Tai yra normali praktika. Jei kas nors galvoja, kad jų teisės pažeistos, tai teismas ir atsakys į tą klausimą“, – teigė jis.

Tai – pirmas žinomas skundas dėl Vyriausybės įvestų draudimų per karantiną.

Odontologijos ir grožio paslaugas teikianti įmonė skundą pateikė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Advokatas sakė manantis, kad šioje byloje bus reikalingas ir Konstitucinio Teismo išaiškinimas.

Siekdama sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, Vyriausybė nuo kovo 16 dienos Lietuvoje įvedė karantiną, uždarė valstybės sienas, apribojo prekybos ir paslaugų teikimą. Apribojimai pamažu pradėti švelninti balandžio antroje pusėje.

Draudimai ir ribojimai įvesti remiantis Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės bei Civilinės saugos įstatymais.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

jonas

„Aukštaitijos implantologijos klinika“ - uždaryčiau šitą įstaigą be jokio gailesčio. ŠLYKŠTŪS ŽMONĖS, iš kur jie?

Nesvarbu

Pasiulyciau "zmones atsibuskit" smegenis issiplaut. 2 tukstanciai, nes laiku uzdare. Per tokius proto bokstus puse tautos butu ismire.

Liz

Tikiuosi, teismą pralošite, gera dabar loti, kai Lietuvoje pavyko suvaldyti sergančių kiekį, ypatingai implantologijos klinikos yra tos, kurios nepragyvena. Pritrūkot pinigų prabangos prekėms?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS