Teismas: Vilniaus rajono valdžia privilegijavo atliekų tvarkytojus | KaunoDiena.lt

TEISMAS: VILNIAUS RAJONO VALDŽIA PRIVILEGIJAVO ATLIEKŲ TVARKYTOJUS

  • 0

Vilniaus rajono valdžia privilegijavo atliekų tvarkymo įmones "Nemenčinės komunalininkas" ir "Nemėžio komunalininkas", galutinai nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) gegužės 13 dieną atmetė Vilniaus rajono savivaldybės skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo pernai rugpjūtį priimtą nutartį.

Teismo nuomone, Konkurencijos taryba 2013 metais pagrįstai nurodė rajono savivaldybei nutraukti sutartis su "Nemenčinės komunalininku" ir "Nemėžio komunalininku", kurioms buvo patikėtas atliekų tvarkymas.

"Neužtikrinus vienodų konkurencijos sąlygų varžytis dėl teisės teikti komunalinių atliekų tvarkymo paslaugas, konkurencija komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų rinkoje Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje buvo absoliučiai panaikinta, sutarčių sudarymas suteikė bendrovėms "Nemenčinės komunalininkas" ir "Nemėžio komunalininkas" monopolines teises teikti aptariamas paslaugas, nors savivaldybės teritorijoje komunalinių atliekų tvarkymu iki sutarties sudarymo užsiėmė ir kiti rinkos dalyviai", - rašoma LVAT nutartyje.

Sutartis su atliekų tvarkytojais Vilniaus rajono savivaldybė sudarė 2011 metų gruodį. Nustatyta, kad rajono valdžia diskriminavo kitas komunalinių atliekų tvarkymo įmones, tarp jų ir "VSA Vilnius" ir "Tvar.com".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS