Trakų mero rinkimai: kandidatams registruotis liko mėnuo | KaunoDiena.lt

TRAKŲ MERO RINKIMAI: KANDIDATAMS REGISTRUOTIS LIKO MĖNUO

Lieka tik mėnuo iki politinės kampanijos dalyvių registracijos dalyvauti šių metų spalio 10 d. vyksiančiuose Trakų rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimuose pabaigos, primena Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Registracija baigsis iki rinkimų likus 83 dienoms, t. y. 2021 m. liepos 19 d., todėl VRK ragina būsimus politinės kampanijos dalyvius nedelsti.

Šiuo metu dalyvauti rinkimuose registruoti trys politinės kampanijos dalyviai – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Liberalų sąjūdis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Prieš registruojantis būtina banke atsidaryti asmens, kuris registruojasi politinės kampanijos dalyviu, vardu banko sąskaitą, sudaryti sutartį su politinės kampanijos iždininku, užpildyti prašymą arba teikimą ir pateikti VRK.

Partijos ir rinkimų komitetai gali kelti kandidatus, o asmuo kandidatu į savivaldybės tarybos narius – merus gali keltis pats tik tokiu atveju, jeigu yra įregistruotas politinės kampanijos dalyviu pagal Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS