V. Benkunskas: NATO viršūnių susitikimui Vilniuje suplanuoti infrastruktūros darbai yra baigti | KaunoDiena.lt

V. BENKUNSKAS: NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMUI VILNIUJE SUPLANUOTI INFRASTRUKTŪROS DARBAI YRA BAIGTI

Kitą savaitę vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui sostinėje suplanuoti infrastruktūros darbai yra baigti, nuo sekmadienio bus pradedami įrengti apribojimai senamiestyje, sako Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

„Vilnius yra pasiruošęs NATO summitui. Miestas yra paruoštas ir, šiuo atveju, net nereikėjo kaip studentams paskutinės nakties, darbai yra pabaigti ir iš esmės mes jau šiandieną visus infrastruktūros darbus esame pabaigę: gatvės – sutvarkytos, pėsčiųjų takai – sutvarkyti, kas buvo numatyta ir visi kiti darbai mieste, kurie buvo suplanuoti, ruošiantis kitos savaitės renginiams, jie yra pabaigti“, – žurnalistams penktadienį sakė sostinės meras.

Jo duomenimis, pasirengimui viršūnių susitikimui sostinė išleido apie 10 mln. eurų.

V. Benkunskas pabrėžė, kad ši infrastruktūra būtų buvusi tvarkoma nepriklausomai nuo šios progos, o vilniečiams tarnaus ir po viršūnių susitikimo.

Pasak jo, nuo sekmadienio rengiantis susitikimui prasidės senamiesčio zonos uždarymas, bus statomos tvoros, pradedami įrenginėti postai. Nuo ketvirtadienio vakaro čia pradėti statyti ženklai, kurie riboja automobilių stovėjimą.

„Labai prašome gyventojų jau dabar patraukti savo automobilius tose zonose, kur yra pastatyti stovėjimą draudžiantys ženklai. Iš esmės mes esame fiksavę savaitės pradžioje, kurie automobiliai stovi ten ir jeigu susisiekus su savininkais paaiškės, kad jie, tarkime, yra išvykę, atostogose ar dėl kažkokių kitų priežasčių negali savo automobilių patraukti, jie bus nutraukiami savivaldybės iniciatyva, – sakė meras. – Bauda administracinė už tai nebus taikoma, jiems tiesiog reikės, kai jie galės, savo automobilį pasiimti kažkada.“

Automobiliai, sustoję apribojimų vietose po ženklų pastatymo bus priverstine tvarka patraukiami, jų savininkai sulauks administracinės atsakomybės.

V. Benkunskas ragino senamiesčio gyventojus savo automobilius palikti aplinkiniuose rajonuose. Pasak jo, leidimus stovėti senamiestyje turintys gyventojai neturės už jų stovėjimą mokėti ir prisiparkavę aplinkinėse zonose.

Gyventojams papildomai įrengtos trys aikštelės prie Tymo turgaus, Olandų žiedo bei Žvėryno mikrorajone.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks liepos 11–12 dienomis.

Pasak V. Benkunsko, prioritetas atliekant darbus buvo skiriamas toms gatvėms ir pėsčiųjų takams, kur vyks delegacijos.

„Mes paskaičiavome, kad iš esmės 10 kilometrų yra patiesta ištisinio asfalto būtent šitose atkarpose, – sakė jis. – Iš viso per šį sezoną jau yra Vilniaus mieste pasiektas jau beveik 23 kilometrų ištisinio asfalto kiekis, darbai vyksta pagal planą ir matome, kad tas mūsų tikslas per šį šiltąjį sezoną Vilniuje atnaujinti 100 kilometrų ištisinio asfalto, jis tikrai yra realizuojamas gana tiksliai ir kokybė yra tikrai gera.“

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Ilja Karužis teigė, jog nors darbai buvo atlikti itin greitai, tai nulėmė konkursų planavimas, o patys darbai buvo atliekami taip, kaip reikalauja technologija, todėl kokybė nuo to nenukentėjo. Šiems darbams taikoma trejų metų garantija.

„Projektuojama ir planuojama, kad visos šitos gatvės vidutiniškai tarnauti turėtų apie 15 metų“, – sakė jis.

Vilniaus viršūnių susitikimo metu Vilniaus gatves papuoš 3,8 tūkst. NATO vėliavėlių.

„Be šitų vėliavėlių mes turime ir viešąjį transportą, kuris yra papuoštas Lietuvos, NATO ir Ukrainos vėliavėlėmis, visa informacija bus ir mūsų lauko stendų reklamose“, – kalbėjo meras.

Nuo penktadienio savivaldybė savo įstaigose, o administratoriai – ant daugiabučių namų taip pat kelia Lietuvos, NATO ir Ukrainos vėliavas. V. Benkunskas ragina tai daryti visus vilniečius ir išreikšti palaikymą nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai.

„Iš tiesų matysis Vilniuje, kad renginys yra tikrai svarbus ir mūsų akcentas su visuomenininkais, kad matytųsi ir Ukrainos dedamoji, kad iš tikrųjų šitas NATO renginys yra pirmiausiai apie tą karą, kuris vyksta Ukrainoje“, – pridūrė jis.

V. Benkunskas taip pat priminė, kad susitikimo metu sostinėje kursuos nemokamas viešasis transportas, tačiau įspėjo, jog dėl ribojimų kai kurie maršrutai renginio metu bus pakeisti.

Nuo ankstaus pirmadienio į senamiestį negalės įvažiuoti joks transportas – draudimai galios ir aptarnaujančiam, gyventojų bei kitam transportui. Pėstieji, norintys patekti į šią zoną, turės praeiti patikros punktus.

GALERIJA

  • V. Benkunskas: NATO viršūnių susitikimui Vilniuje suplanuoti infrastruktūros darbai yra baigti
  • Valdas Benkunksas.
  • Valdas Benkunksas.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

kaunietė

Na, gražus vyras tas Vilniaus meras :)

Vytautas

Tik be pavydo, šaunuolis gerb. Mere!

Vanagas

James Bond 007
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS