Norėdami geriau suprasti darbuotojų bėdas, picerijų tinklo „Submarinas“ vadovai nusprendė su jais pasikeisti vietomis. Vakar prie Seimo įsikūrusios picerijos virtuvėje plušėjo ir padėklus nešiojo direktoriai ir jų pavaduotojai. Kai kuriems šis darbas leido prisiminti jaunystę, kai karjerą pradėjo dirbdami virėjais ar indų plovėjais.
„Siaubingai jaudinausi, kai šiandien nešiau pirmam klientui arbatos puodelį. Rankos drebėjo, pamiršau pridėti šaukštelį. Bet jis buvo labai malonus ir net arbatpinigių paliko“, – džiūgavo vienas tinklo vadovų Raimundas Kairys. Padavėju jis niekada nedirbo, tačiau vos įkūrusiam verslą jam teko vežioti picas į namus.
Tikrieji virėjai ir padavėjai tą dieną vadovų kėdžių neužėmė. Darbuotojai galėjo tiesiog ilsėtis, tačiau nemažai jų žadėjo pasirodyti picerijoje ir pasinaudoti proga pavaikyti darbdavius. Klientai beveik nepastebėjo, kad vyko kažkas neįprasta.
„Šiandien mus aptarnauja restorano savininkas? Tai štai kodėl viskas vyksta lėčiau, nei paprastai“, – kvatojosi prancūzė Vinciane Gourdeau.
Užsienietė į šalia namų esančią piceriją „Submarinas“ užsuka beveik kasdien.
Ryškiais padavėjų marškinėliais vilkintys vadovai neskubėjo apsikeitimo pareigomis skelbti tradicija. Jie tikino, kad darbuotojams suprasti užteks ir vienos dienos.
Naujausi komentarai