Vairuotojai, sukluskite: Vilniuje pradės veikti vidutinio greičio matuokliai | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI, SUKLUSKITE: VILNIUJE PRADĖS VEIKTI VIDUTINIO GREIČIO MATUOKLIAI

  • 5

Vilniuje jau stovi nevienareikšmiškai vairuotojų vertinami vidutinio greičio matuokliai. Nors jie kol kas dar greičio nematuoja, jau greitai įranga bus pradėta testuoti.

Geležinio Vilko gatvėje vidutinio greičio matuokliai veiks abejomis kryptimis. Taip pat matuokliai vidutinį greitį matuos Vakariniame aplinkkelyje nuo Pilaitės prospekto iki Oslo gatvės, Teodoro Narbuto gatvėje nuo Laisvės prospekto iki Sėlių gatvės. Tačiau vienas ruožas vietą kas kurį laiką keis.

„Suplanuota 60 vietų, į kurias bus galima perkelti tas imitacines dėžes, į kurias bus montuojama kamera“, – pasakojo Vilniaus Infrastruktūros grupės vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas.

Tad gali būti, jog skriesite gatve ir net nežinosite, kad jūsų greitis matuojamas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vairuotojai naujais vidutinio greičio matuokliais mieste nepatenkinti.

Vis dėlto vairavimo instruktoriai įsitikinę, kad tokie greičio matuokliai mieste net būtini.

„Mieste taip pat įvyksta avarijos, būna sužeisti, žūva žmonės, todėl važiuoti pagal taisykles reikia visur, o ne išskirtinai kokioje nors gatvėje“, – kalbėjo vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas.

„Važiuojant leistinu greičiu jaučiame viso srauto spaudimą. Tapo norma, kad visas srautas juda 10–20 km didesniu greičiu, ir važiuojant su mokiniais yra labai sudėtinga ir komplikuota įtikinti nesivyti to srauto“, – pasakojo vairavimo instruktorius Kastytis Povilaitis.

Nors ir nėra malonu, bet esame piliečiai, esame atsakingi, socialūs piliečiai, tai privalome laikytis įstatymo, net jei jis mums ir nelabai patinka.

Kai kurie sako, kad tuose ruožuose, kuriuose matuokliai įrengiami, nėra nei perėjų, nei dažnai įvyksta avarijos. Instruktoriai tikisi, kad vietos atrinktos ne atsitiktinai.

„Nuoširdžiai turiu vilties, kad darant tokius sprendimus atliekama kaštų ir naudos analizė, kad nepasikartotų panašios istorijos kaip Vilniaus centre su betoniniais stulpeliais, su žaliomis rodyklėmis prie šviesoforų – tai nuimama, tai uždedama... Ir už visą tai mokame mes, mokesčių mokėtojai“, – vylėsi K. Povilaitis.

„Nors ir nėra malonu, bet esame piliečiai, esame atsakingi, socialūs piliečiai, tai privalome laikytis įstatymo, net jei jis mums ir nelabai patinka. Darykime žingsnius, rašykime raštus, kovokime dėl šito, rinkime tinkamą merą, kuris irgi paisytų kažkokių normų“, – ragino A. Pakėnas.

Tose vietose, pasak savivaldybės atstovo, matuokliai įrengti ne be reikalo.

„Yra nusiskundimų – daug avarinių situacijų, juodosios dėmės... Atsižvelgiant į visą situaciją, matome, kad ne viską sprendžia stacionarūs greičio matuokliai. Buvo nuspręsta išbandyti ir sektorinius greičio matuoklius mieste“, – aiškino A. Visockas.

Tiesa, kol kas matuokliai dar neveikia, bet jau greitai prasidės įrangos testavimas.

„Manau, kad testavimo darbai ilgai neužtruks, iki poros mėnesių gali užtrukti ir paskui vairuotojai gali gauti pranešimus... Planuojame, kad jau vasarą jie turėtų pradėti veikti pilnu pajėgumu“, – žadėjo A. Visockas.

Vidutinio greičio matuoklių įrengimas su priežiūra kainavo kiek daugiau nei 400 tūkst. eurų.

Kol kas sprendimas dar nepriimtas, tačiau neatmetama, kad tokių vidutinio greičio matuoklių sostinėje ateityje daugės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

visi tie matuokliai statomi ne avaringose

O „pelningose“ vietose!

taip tai taip ,ale....

jau buvo teisingų pastebėjimų ,kad VAIRUOTOJAI ATITINKAMAI BŪTŲ INFORMUOJAMI APIE GREIČIO MATAVIMĄ . (kitu atveju nelieka nieko kito ,kaip įtarti purviną ketinimą pasipinigauti ,kas yra tikrai nepriimtina )

Ir padauges

beprasmisku avariju,del masiniu lenkimu vos pasibaigus sektoriui. Tai jau vyksta ir dabar,kur jie irengti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS