Verslas bendradarbiauja su Vilniaus savivaldybe tvarkant viešąsias erdves | KaunoDiena.lt

VERSLAS BENDRADARBIAUJA SU VILNIAUS SAVIVALDYBE TVARKANT VIEŠĄSIAS ERDVES

Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su verslu, planuoja sostinėje įrengti 15 viešųjų erdvių.

Kaip rašoma pranešime, parkui Pilaitėje ir skverui Rasose jau išduoti statybą leidžiantys dokumentai. Iki metų pabaigos Vilniuje turėtų būti pradėtos tvarkyti dar dvi viešosios erdvės, kurių projektavimą ar įrengimą finansuoja verslininkai.

Abipusė nauda

„Prieš dvejus metus į mus kreipėsi UAB „Infra būstas“ atstovai, norėdami prisidėti prie Vilniaus želdynų kūrimo ir teritorijos tarp Pilaitės pr. ir J. Rutkausko g. sutvarkymo. Taip buvo pasirašyta pirmoji bendradarbiavimo sutartis su vystytojais, kuri prisidėjo prie miestiečių gyvenimo kokybės gerinimo. Vėliau su verslu pasirašėme ir daugiau bendradarbiavimo sutarčių. Kai kurios iš jų, tikimės, jau šiais metais bus pradėtos įgyvendinti“, – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus vedėja Ramunė Baniulienė.

UAB „Mutuus“ komanda parengė 1,7 ha parko Pilaitėje, tarp J. Rutkausko g. ir Pilaitės pr., sutvarkymo projektą. Teritorijos sutvarkymo sprendiniai parengti įsiklausius į viešame svarstyme gyventojų išsakytus lūkesčius dėl šunų vedžiojimo bei žaidimų aikštelių, treniruoklių, kilpinių pasivaikščiojimo takų visoje teritorijoje ir aplink tvenkinį.

Viešoje erdvėje išliks brandžių medžių masyvai, tvenkinys ir įspūdingas reljefas – šlaitai bei kalvelės. Bus sutvarkyti pasivaikščiojimo takai, įrengti suoliukai, treniruokliai, šiukšliadėžės, apšvietimas. Tvenkinio pakrantėje planuojama įrengti medinį pontoninį taką.

Vilniaus savivaldybės nuotr.

Centrinėje teritorijos dalyje suprojektuotos dvi poilsio aikštelės, šachmatų stalas, suolai. Sutvarkant parką bus atgaivintas teritorijoje esantis nusekęs tvenkinys – į jį bus nukreipiamas aplinkinių sklypų lietaus vanduo. Lietaus vandenį sugers ir šalia esanti šlapbalė (vieta, į kurią subėga lietaus vanduo). Taip siekiama atkurti buvusią ekosistemą. Kartu tai padės spręsti ir vasarinių liūčių problemą.

Šiai viešajai erdvei jau išduotas statybos leidimas. Teritorijos sutvarkymas kainuos 548,9 tūkst. Eur.  Planuojama, kad ne tik projektavimo, bet ir rangos darbus finansuos skvero aplinkoje savo plėtros projektus įgyvendinantys nekilnojamojo turto vystytojai, su kuriais, tikimasi, greitu metu bus pasirašytos sutartys. 

Įrengs dar keturis skverus

Tai ne vienintelė viešoji erdvė, kuri bus įrengta dalyvaujant verslui. Statybos leidimas gautas ir skverui Rasų rajone prie Pakraščio ir rekonstruojamos Kaukysos gatvių. Dalyje teritorijos, kurioje buvo apleista automobilių stovėjimo aikštelė, bus įrengiamas skveras su mažosios architektūros elementais (suoliukais, šiukšliadėžėmis, dviračių stovais). Skveras bus apsodintas naujais želdiniais. Lygiagrečiai Kaukysos gatvei bus įrengtas pėsčiųjų takas.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė pasirašiusi 15-ka sutarčių su verslo įmonėmis dėl viešųjų erdvių, parkų, skverų sutvarkymo ar įrengimo.

Vieni projektai dar tik planuojami, rengiami projektiniai pasiūlymai, kiti jau baigiami projektuoti ir dar šiais metais gali būti išduoti statybą leidžiantys dokumentai.

Dar šiais metais planuojama gauti statybą leidžiančius dokumentus šioms viešosioms erdvėms: teritorijai prie Sapiegų rūmų parko (tarp L. Sapiegos ir Kuosų gatvių), viešajai erdvei Naujamiestyje ties Algirdo gatvės 41A pastatu bei erdvei ties Linkmenų gatve. Bendra šių projektų vertė siekia daugiau kaip 634 tūkst. Eur.

Daugiau informacijos apie viešųjų erdvių tvarkymą galite pamatyti interaktyviame žemėlapyje, paspaudus nuorodą: https://maps.vilnius.lt/zaliasis_vilnius#layers

GALERIJA

  • Verslas bendradarbiauja su Vilniaus savivaldybe tvarkant viešąsias erdves
  • Verslas bendradarbiauja su Vilniaus savivaldybe tvarkant viešąsias erdves
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

miestas turi būt mietiečiam o ne supusiam europinėm geležym kuriomis užgrūsta viskas kur tik galėtu būt žalia ir gražu,reikia istatimo neturi kur mažinos laikyt nėra ko jos ir pirkt ,pirma pasirūpink kur statysi po to pirk.

Eikit sau

Vasario 18-19 Vilnius buvo paskendęs šiukšlėse. Miestas virtęs bomžynu. Žmonės slankioja lyg xombiai, atrodo nesveikai. Vilnius - žlugęs ir neperspektyvus patologinis ligonių ir bjauriausia pasauly moterų miestas. Merginos bjaurios Vilniuje, užrudavusių snukiu,cakys išmatų spalvos, snukiai platūs ir dažna su apžėlusiais ūsais, smirdi.

niekas

įrengta nebus. Bus pastatyti 2 suoliukai šalia gatvės norintiems pakvėpuoti tautinio dyzelio dvoku ir pasodinti du medžiai. Bet galima neabejoti, lėšos bus įsisavintos iki paskutinio cento.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS