Vicemeras: Rusijos propagandą sostinės moksleiviams skleidę pedagogai nebedirba | KaunoDiena.lt

VICEMERAS: RUSIJOS PROPAGANDĄ SOSTINĖS MOKSLEIVIAMS SKLEIDĘ PEDAGOGAI NEBEDIRBA

Rusijos propagandą sostinės moksleiviams skleidę pedagogai savo noru pasitraukė iš pareigų, teigia Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Kaip pirmadienį informavo Vilniaus savivaldybė, ją pasiekė informacija apie Rusijos propagandą pamokose skleidžiančius mokytojus, jų įrašus socialiniuose tinkluose, kuriuose atvirai palaikoma karinė agresija Ukrainoje, žeminami Ukrainos žmonės bei juos palaikantys Lietuvos piliečiai.

„Pradėjus aiškintis situaciją, mokytojai pateikė pareiškimus išeiti iš darbo ir mokyklose jau nebedirba. Tačiau išėjimas savo noru neužkerta galimybės vėl įsidarbinti kitoje mokykloje“, – pranešime spaudai teigia vicemeras.

Jis ragino mokyklų vadovus „išsiryškinti tokius veikėjus ir pasirūpinti, kad jų neliktų mokyklose“ nelaukiant tėvų kreipimųsi.

„Kviečiu mokyklas ir tėvų bendruomenes informuoti savivaldybę apie kiekvieną probleminį atvejį“, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

BNS žiniomis, iš pareigų iki šiol pasitraukė dvi pedagogės, viena jų – Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos mokytoja.

Pasak T. Gulbino, savivaldybė konsultuojasi su teisininkais dėl teisinio pagrindo tokių darbuotojų atleidimui ir sieks, kad palaikymą Rusijos režimui demonstruojantys ugdymo įstaigų darbuotojai negalėtų įsidarbinti kitoje švietimo įstaigoje.

Savo rekomendacijas dėl tokių situacijų sprendimo šalies mokykloms rengia ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Gairės: karas Ukrainoje, mokytoja, Rusijos propaganda, mokytojai skleidė Rusijos propagandą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS