Viešasis transportas Vilniuje: bilietą vėl bus galima nusipirkti iš vairuotojo | KaunoDiena.lt

VIEŠASIS TRANSPORTAS VILNIUJE: BILIETĄ VĖL BUS GALIMA NUSIPIRKTI IŠ VAIRUOTOJO

  • 1

Nuo gegužės 1 dienos Vilniuje viešojo transporto keleivių laukia pokyčiai. Atšaukus ekstremaliąją situaciją, grįžta prekyba vienkartiniais bilietais iš vairuotojo, o kaukių dėvėjimas viešajame transporte bus tik rekomenduojamas.

Grąžinama bilietų prekyba transporte

Pandemijos situacijai keičiantis ir susirgimų kreivei leidžiantis žemyn, Vyriausybės sprendimu ekstremalioji situacija Lietuvoje atšaukiama. Nuo karantino pradžios galimybė viešajame transporte įsigyti vienkartinių bilietų iš vairuotojo buvo apribota – sprendimas miesto Taryboje priimtas rūpinantis mažinti tiesioginį žmonių kontaktavimą.

„Karantino ir ekstremaliosios situacijos metu keleiviai viešojo transporto bilietų galėjo įsigyti bekontakčiais būdais – pildydami Vilniečio kortelę e.savitarnoje arba naudodamiesi mobiliosiomis programėlėmis. Žinoma, išliko galimybė pildyti kortelę ir fizinėse bilietų platinimo vietose, tačiau itin skatinome keleivius naudotis bekontakčiais bilietų įsigijimo būdais“, – aiškino SĮ „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto organizavimo skyriaus vadovė Loreta Levulytė-Staškevičienė.

Įmonė „Susisiekimo paslaugos“ atsako už kokybiškų ir patogių viešojo transporto paslaugų organizavimą Vilniuje. Viena pagrindinių įmonės atsakomybių – bilietų platinimas, todėl pandemijos metu buvo stebima, kaip keitėsi žmonių įpročiai. 2021 m. trečdalis bilietų buvo įsigyjama mobiliosiomis programėlėmis, o palyginti su ikipandeminiu laikotarpiu – bilietų pirkimas jose išaugo net 16,5 procentų. Prognozuojama, kad bilietų įsigijimas elektroninėmis priemonėmis ir toliau augs. O iki kol bus įdiegta nauja e.bilieto sistema – specifinėms keleivių grupėms (turistams ar nereguliariai važinėjantiems keleiviams) yra sudaroma galimybė įsigyti kelionės bilietą transporto priemonėje.

Bilietų kainos išlieka tokios pačios: vieno bilieto kaina be lengvatos – 1 Eur,  su 50 proc. lengvata – 0,50 Eur, o su 80 proc. lengvata – 0,20 Eur. Pardavimo taisyklės nepakito – keleivių prašoma atsiskaityti smulkiais grynųjų pinigų nominalais.

Kaukės rekomenduojamos

Dar viena naujiena keleiviams – keičiamos apsauginių kaukių dėvėjimo taisyklės. Iki šiol kaukių arba respiratorių dėvėjimas viešajame transporte  buvo privalomas, o nuo gegužės 1 d., atšaukus ekstremaliąją situaciją, apsauginės kaukės yra rekomenduojamos.

„Pandemijos metu dauguma keleivių noriai dėvėjo apsaugines kaukes ir laikėsi taisyklių. Sulaukėme keleivių komentarų, kad kaukių dėvėjimas viešajame transporte yra tinkama priemonė, tad tikimės, kad keleiviai ir toliau saugos save ir kitus bei laikysis papildomų priemonių. Apsaugines kaukes dėvėti rekomenduojame, tačiau esame lankstūs ir sudarome vienodas pasirinkimo sąlygas visiems keleiviams“, – sako L. Levulytė-Staškevičienė.

Vilniuje viešojo transporto priemonės ir toliau dezinfekuojamos. Dezinfekcija vykdoma du kartus per dieną, vieną kartą po rytinio piko – dezinfekuojami turėklai ir kiti keleivių dažniausiai liečiami salono paviršiai, o vakare, grįžus į parkus, atliekama viso transporto priemonės salono valymo ir dezinfekcijos procedūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bevardis

Šaunu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS