Vilniaus bylinėjimąsi su „Veolia“ finansuos „Profile Investment“ | KaunoDiena.lt

VILNIAUS BYLINĖJIMĄSI SU „VEOLIA“ FINANSUOS „PROFILE INVESTMENT“

  • 0

Vilniaus valdžiai tarptautiniame arbitraže bylinėjantis su Prancūzijos energetikos įmone „Veolia“ dėl investicijų į šilumos ūkį, dalį teisinių išlaidų finansuos pernai lapkritį Liuksemburge įsteigtas rizikos kapitalo fondas „Profile Investment“.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS patvirtino, kad tai numatanti sutartis su „Profile Investment“ pasirašyta praėjusią savaitę.

P. Poderskis anksčiau sakė, kad fondas finansuos iki 5 mln. eurų bylinėjimosi išlaidų, jo sėkmės mokestis priklausys nuo prisiteistos sumos. Maksimali suma, į kurią gali pretenduoti „Profile Investment“, yra 21,5 mln. eurų, o bylinėjimosi nesėkmės atveju fondas negautų jokios pinigų sumos.

„Profile Investment“ suteiks tik finansavimą ir tiesiogiai bylinėjimosi procese nedalyvaus. Savivaldybės ir VŠT interesams arbitraže atstovauja advokatų kontora „TGS Baltic“ ir tarptautinė advokatų kontora „Shearman & Sterling LLP“.

„Profile Investment“ savo tinklapyje nurodo, kad jo steigėjai yra buvęs teisinių paslaugų finansavimo bendrovės „Vannin Capital“ vykdomasis direktorius ir generalinis ginčų patarėjas Iain McKenny (Janas Makenis) bei buvęs „La Francaise International Claims Collection“ vadovas Alainas Grecas (Alenas Grekas). Fonfas yra registruotas Liuksemburge, jo valdymo įmonė – Paryžiuje, tačiau ir jai taikomi Liuksemburgo įstatymai.

Teigiama, kad „Profile Investment“ paramą teikia daugiau kaip 70 mlrd. eurų valdanti „La Francaise’s Asset Management Group“ bei Paryžiuje įsikūręs „Acofi“ investicijų fondas.

Vilniaus valdžia šiemet sausį nusprendė ieškoti išorės partnerio ginčui su „Veolia“ finansuoti. Anot valdančiųjų, tai leis apsidrausti nuo rizikų, kad procesui politinę įtaką galėtų daryti kita miesto valdžia. Kritikai sako, kad laimėjus bylą fondas gautų nepagrįstai daug lėšų, kurios galėtų atitekti miestui.

Vilnius su prancūzais bylinėjasi Stokholmo arbitraže. Ginčas kilo dėl 2002–2017 metų įmonės investicijų į Vilniaus šilumos ūkį. Savivaldybė ir jos įmonė Vilniaus šilumos tinklai siekia prisiteisti per 400 mln. eurų. „Veolia“ teigia, kad žalą dėl neteisėtų valdžios veiksmų patyrė ji ir reikalauja atlyginti 22 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS