Vilniaus japoniško sodo techninis valdytojas jau aiškus | KaunoDiena.lt

VILNIAUS JAPONIŠKO SODO TECHNINIS VALDYTOJAS JAU AIŠKUS

Trečiadienį VšĮ „Vilniaus japoniškas sodas“ ir švedų kapitalo įmonė UAB „Sweco Lietuva“ pasirašė techninio projekto valdymo paslaugų teikimo sutartį. Joje numatyta, kad šios inžinerijos ir konsultacijų bendrovės specialistai rūpinsis Vilniuje kuriamo unikalaus Lietuvoje japoniško stiliaus sodo projektavimo užduoties parengimu, projektavimo darbų konkurso rengimu, projektavimo darbų valdymu, rangos darbų konkurso rengimu, statybų valdymu, technine priežiūra bei kontrole ir kitais susijusiais klausimais.

Pasak „Sweco Lietuva“ prezidento Artūro Abromavičiaus, tai, jog jų įmonė tapo neeilinio, daug kruopštumo ir atidumo reikalaujančio projekto dalimi, yra džiuginantis pasiekimas.

„Esame laimingi, kad VšĮ „Vilniaus japoniškas sodas“ pasirinko mus savo partneriais. Tikime jų vizija ir dėsime visas pastangas, kad ji taptų realybe laiku, kaip numatyta projekto planuose. Dabar svarbiausia, kad ši iniciatyva įgauna pagreitį ir randasi vis daugiau apčiuopiamų rezultatų“, – tikino A. Abromavičius.

Galimybe prisidėti prie Vilniaus japoniško sodo kūrimo džiaugiasi ir bendrovės „Sweco Lietuva“ vyr. architektas-urbanistas Mindaugas Pakalnis, kuruosiantis projekto architektūrinius, urbanistinius ir kraštovaizdžio formavimo sprendinius.

„Manau, tai yra puiki galimybė suteikti Vilniui, ypač jo naujai besiformuojančiai centro daliai daugiau išskirtinumo ir patrauklumo. Kraštovaizdžio architektūra, sodai ir parkai sovietmečiu nebuvo stiprioji tiek Vilniaus, tiek ir kitų Lietuvos miestų pusė. Šiuo metu daug dėmesio skiriama istorinių miesto želdynų, dvarų parkų atgaivinimui. Džiugu, kad šis sąrašas pasipildys formuojamu želdynu naujai kuriamoje miesto dalyje. Tikiu, kad japoniškas sodas suteiks naują kokybę miesto centrui, puikiai tiks vis labiau atgimstančiai daugiakultūrio miesto dvasiai. Kartu tai didžiulė galimybė ir neeilinis iššūkis mūsų naujajai kraštovaizdžio architektų kartai“, – teigė M. Pakalnis.

 

 

Tuo tarpu VšĮ „Vilniaus japoniškas sodas“ direktorė Laimutė Velionaitė sako, kad tiek ji, tiek ir viešosios įstaigos valdyba yra labai patenkinta užmegztu ryšiu su skandinavišką verslo kultūrą propaguojančia bendrove.

„Jų ilgametė įvairių, sudėtingų projektų valdymo patirtis bei pasiekti rezultatai kalba patys už save. O pasišventimas tvarių ir aplinką tausojančių darbų vykdymui įkvepia. Esu tikra, kad tai tinkamiausias partneris Vilniaus japoniško sodo kūrimo darbų maratone“, – džiaugėsi L. Velionaitė.

Anot jos, dabar, kai sutartis su patikimais partneriais pasirašyta, galima susikoncentruoti į investicinio projekto rengimą ir investuotojų paiešką.

„Tai dar vienas labai svarbus žingsnis, kurį privalome žengti sklandžiai ir užtikrintai. Be to, neturime delsti, nes suplanuota, kad sodo kraštovaizdžio formavimo darbai bus pradėti jau kitais metais“, – paaiškino VšĮ „Vilniaus japoniškas sodas“ vadovė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS