Vilniaus meras A. Zuokas Izraelyje ieškojo investuotojų | KaunoDiena.lt

VILNIAUS MERAS A. ZUOKAS IZRAELYJE IEŠKOJO INVESTUOTOJŲ

  • 0

Vilniaus meras Artūras Zuokas Izraelio Užsienio reikalų ministerijos kvietimu lankėsi Izraelyje, kur susitiko su naujuoju šalies prezidentu Reuvenu Rivlinu, pradėsiančiu eiti pareigas liepos mėnesio pabaigoje, Izraelio užsienio reikalų ministru Tzachi Hanegbi, Jeruzalės meru Nir Barkat ir Tel Avivo meru Ron Huldai, kurie pristatė miestų plėtros planus.

Meras taip pat dalyvavo konferencijoje apie tai, kaip sukurti verslumo ir kūrybiškumo savo mieste platformą. Taip pat susipažino su Izraelio Start-up Nation Centre – informacinių technologijų centro kūrėjais, kurie pasidalijo savo patirtimi, kaip tokį centrą, žingsnis po žingsnio, galima išplėtoti ir teigė, kad Vilnius taip pat gali tapti pradedančiųjų įmonių centru regione.

Mero darbotvarkėje buvo ir susitikimai su vietos verslininkais, investuotojais, kuriuos meras kvietė atvykti į Lietuvą ir Vilniuje investuoti bei steigti informacinius centrus, kaip tai neseniai padarė Izraelio kompanija „Wix“ – pirmaujanti internetinių portalų kūrimo platforma, kurioje Vilniuje dirba apie 50 informacinių technologijų specialistų.

Susitikę su 2011 metų Nobelio premijos laureatu Danu Shechtmanu kalbėjosi apie XXI amžiaus mokslą – biotechnologiją ir kaip auginti ir išlaikyti mokslininkų kartą. Vilniaus meras Nobelio premijos laureatą pakvietė apsilankyti ir Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS