Vilniaus miesto taryba toliau svarstys, ar įsigyti „Jeep“ areną | KaunoDiena.lt

VILNIAUS MIESTO TARYBA TOLIAU SVARSTYS, AR ĮSIGYTI „JEEP“ ARENĄ

Vilniaus miesto taryba po pateikimo pritarė siūlymui svarstyti įsigyti Ozo g. 14A esančią „Jeep“ areną. Prieš tai dar planuojama atlikti turto vertinimą ir su dabartiniais arenos savininkais sėsti prie derybų stalo.

„Ne paslaptis, kad Vilniui tampant vis aktyvesniu miestu, sporto infrastruktūros labai trūksta. Dėl šios priežasties nuolat didiname savivaldybei priklausančių sporto objektų tinklą. Vis dėlto, žvelgiant iš urbanistinės perspektyvos, miestas yra tankinamas, tad laisvų plotų naujai statybai lieka vis mažiau, o pats statybų procesas yra brangus ir imlus laikui, todėl matome prasmę perimti ir išnaudoti jau egzistuojančius statinius, tokius kaip „Jeep“ arena“, – sako Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Skaičiuojama, kad analogiškos arenos statyba miestui galėtų atsieiti ne mažiau nei 6 mln. eurų ir, atsižvelgiant į projektavimo, viešinimo, viešųjų pirkimų procedūrų ir teisinių procesų trukmę, užtrukti nuo trejų iki ketverių metų. Įsigyti esamą areną galėtų būti beveik du kartus pigiau nei statyti naują, todėl objekto įsigijimas vertinamas kaip geresnė alternatyva.

Miesto savivaldybei arenos eksploatacija neturėtų kainuoti papildomai – surenkamas nuomos mokestis 100 procentų padengtų ūkines ir administracines išlaidas. Be to, savivaldybė iš arenos nuomos kasmet galėtų gauti apie 258 tūkst. eurų grynųjų pajamų.

Arenoje nuo 2005 m. žaidžia ir treniruojasi Vilniaus „Ryto“ klubas. Įsigijus areną sostinė nuolatinius namus treniruotėms suteiktų ne tik pagrindinei miesto vyrų krepšinio komandai, bet ir moterų krepšinio klubui „Kibirkštis“.

Svarstoma, kad, be profesionalių klubų treniruočių ir rungtynių, arenoje taip pat galėtų vykti bendruomeniniai renginiai įvairioms sporto organizacijoms, mokyklų čempionatai, miesto lygos varžybos ir tarptautiniai turnyrai Vilniaus jaunimo komandoms. Areną taip pat numatyta išnaudoti kaip bendruomenės susibūrimo vietą, kurioje būtų stebimi įvairūs čempionatai, organizuojamos veiklos vaikams, veiktų kavinė. Laisvu metu erdvės būtų skirtos kūno kultūros pamokoms vesti ir nuomojamos „Active Vilnius“ patalpų nuomos sistemoje.

Jei arena būtų įsigyta, taip pat būtų nagrinėjama galimybė išplėsti statinį ir jame įrengti sveikatingumo centrą ar biurų patalpas.

GALERIJA

  • Vilniaus miesto taryba toliau svarstys, ar įsigyti „Jeep“ areną
  • Vilniaus miesto taryba toliau svarstys, ar įsigyti „Jeep“ areną
  • Vilniaus miesto taryba toliau svarstys, ar įsigyti „Jeep“ areną
  • Vilniaus miesto taryba toliau svarstys, ar įsigyti „Jeep“ areną
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS