Vilniaus psichiatrijos ligoninę masiškai palieka darbuotojai: ministerija – situacija nėra tragiška | KaunoDiena.lt

VILNIAUS PSICHIATRIJOS LIGONINĘ MASIŠKAI PALIEKA DARBUOTOJAI: MINISTERIJA – SITUACIJA NĖRA TRAGIŠKA

  • 9

Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės (RVPL) sveikatos apsaugos darbuotojų profesinei sąjungai skelbiant, jog ligoninę masiškai palieka darbuotojai, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sako, kad situacija nėra tragiška, pirmadienį pranešė LRT radijas.

Kaip teigia radijas, anot profsąjungos, per pirmą rugsėjo savaitę pareiškimus išeiti iš darbo įteikė penki gydytojai, o iš viso šiais metais iš ligoninės išėjo 68 darbuotojai.

Kaip LRT radijo laidai „Lietuvos diena“ sakė viena ligoninės darbuotojų, pagrindinė problema – gydytojų psichiatrų išėjimas iš darbovietės dėl per didelio krūvio, pacientų srauto.

Savo ruožtu SAM Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas Ignas Rubikas radijui patvirtino, kad ministerija rugsėjo 1 dieną gavo profesinės sąjungos skundą dėl padėties ligoninėje, tačiau pažymėjo, kad turimi duomenys nerodo, jog situacija ligoninėje būtų tragiška.

SAM duomenys rodo, kad RVPL darbuotojų kaita yra nemaža, tačiau ligoninės pateikta ataskaita rodo, kad per šiuos metus RVPL įdarbinta dvigubai daugiau gydytojų psichiatrų, nei jų išėjo.

Tuo metu profesinės sąjungos valdybos narė Aurelija Vaitkevičienė nurodė, kad darbuotojų kaita įstaigoje nėra normali, ligoninėje nėra darbų saugos specialisto, trūksta personalo vadovo.

Pasak jos, gydytojui psichiatrui tenka didelis krūvis, o ligoninės vadovybė masišką darbuotojų išėjimą iš ligoninės ignoruoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Henrikas

Laiko blogiau uz suni - toks ir atsakas. Bet kalta ne valdžia, o mes visi. Mes mastome, kad medikai - nieko neverti ir net neverti net padekos, o mus kasdiena zudo. Taigi tik didelio savo ziniu ir pastangu deka, nepaisant mediku, vis dar esame gyvi. Tai valdzioje taigi tie patys mes.

šita

vyriausybė nepaliaus stebinti, kai tas pats kaip vienas jų pasakė, kad elektros kainos įkandamos bei dar dabar už dujas mokame kelis kart brangiau nei biržoje,o dabar psichiatrijos ligoninę masiškai palieka gydytojai -nėra tragiška, na, kai tokie valdžioje, priešai nereikalingi

Tragedija

Per penkis metus Germanavičius sugebėjo sužlugdyti didžiausią ligoninę su geriausiais specialistais ir palikti rezidentams vadovauti skyriams. Tai yra visiškas ligoninės žlugimas. Mobingo profesorius panaudojo savo psichopatines savybes visiems sukelti paranoją ir persekiojimą. Tai psichiatrijos Putinas. Gėda - jo tikslas ne ligonių gydymas, o melas per ,media, korupciniai ryšiai su SAM Dulkiu, Rubiku, pinigų plovimo schemos. Trumpinamas ligonių gydymas tik tam, kad galėtų sau ir saviškiams išmokėti didesnes algas. O kokias neapmokestintas sąskaitas turi užsienyje. Tai rimtas nusikaltėlis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS