Vilniaus rajono meras apie A. Boso namo nugriovimą: tokių situacijų ateityje neturi būti | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO MERAS APIE A. BOSO NAMO NUGRIOVIMĄ: TOKIŲ SITUACIJŲ ATEITYJE NETURI BŪTI

  • 19

Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius penktadienį socialinėje erdvėje sureagavo į verslininko Antano Boso namo Vilniaus rajone nugriovimą.

„Dėl 2008 m. Vilniaus rajono savivaldybės išduoto statybos leidimo Aukštuolės kaime (Vilniaus raj.) miško ūkio paskirties žemės sklype. Turime nemalonią paveldėtą situaciją, kurią reikia spręsti“,  – savo feisbuko paskyroje penktadienį rašė R. Duchnevičius.

„Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), šį mėnesį išnagrinėjęs bylą, galutine neskundžiama nutartimi nurodė, kad prieš maždaug 16 metų išduotas leidimas yra neteisėtas ir įpareigojo sklypo savininką nugriauti pastatus.

Statytojas įpareigotas tai padaryti per 6 mėnesius, o 90 proc. dėl to patirtų išlaidų jam turės kompensuoti Vilniaus rajono savivaldybė. LAT sprendimas yra privalomas. Todėl savivaldybė yra pasirengusi jį vykdyti.

Šiandien savivaldybėje turėjome posėdį, kurio metu nusprendėme imtis šių veiksmų:

1️. Spręsime dėl asmenų atsakomybės, kurie savo veiksmais galimai prisidėjo prie žalos atsiradimo: Nuolatinės statybos komisijos narių, kurie pritarė statybos leidimo išdavimui, statybos leidimą išdavusio asmens. Teisės aktai numato žalos išieškojimą iš buvusių ir / ar esamų darbuotojų. Tačiau tam pirmiausia turės būti nustatyti dėl neteisėto leidimo išdavimo atsakingi asmenys ir žalos dydis. Minėtas aplinkybes nustatys teismas.

2️. Manome, kad teismas turėtų spręsti ir dėl kitų institucijų, kurios laiku nesustabdė statybos darbų, galimai neteisėto veikimo ar neveikimo. Ar jos savo veiksmais prisidėjo prie žalos atsiradimo – nuspręs teismas.

3️. Svarbu ir tai, kad imsimės visų veiksmų, kad būtų maksimaliai sumažintos savivaldybės, t. y. mokesčių mokėtojų, išlaidos dėl pastatų griovimo ir kt.

Tokių situacijų ateityje neturi būti, todėl statybos leidimų išdavimo tvarkai savivaldybėje skiriame išskirtinį dėmesį ir tobuliname procesus“, – teigė Vilniaus rajono meras.

Kaip buvo pranešta anksčiau, A. Boso ir jo namo statyboms leidimą išdavusios Vilniaus rajono savivaldybės skundus išnagrinėjęs Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) sausio 11-ąją nusprendė, kad statiniai turi būti nugriauti.

LAT, pasak BNS, paliko iš esmės nepakeistą Vilniaus apygardos teismo pernai liepą priimtą nutartį, kuri pirmos instancijos teismą įpareigojo iš naujo nagrinėti A. Boso reikalavimą atlyginti 486 tūkst. eurų žalą dėl statybų pagal neteisėtai išduotą leidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Netekau žado!Kompensuoti nuostolius pinigais Bosui?!Tai ar jam per prievartą davė leidimą,sakė, jei nestatysi namo bus tau blogai.Absurdas.taigi jis pats norėjo to sklypo ir gavo prer visokius fiti-miti,taip jis tiesiogiai dalyvavo neteisetoje veikoje.Nugriauti be kompensacijos ir dar baudą už įstatymų pažeidimą

Vijūnėlės

dvarą nugriovė, tai tegul griauna visus, kurie pastatyti gavus leidimus per pažintis, už pinigus ir taip toliau.

Duchnevičiaus afera

Kaip Duchnevičius Blinkevičiūtę išdūrė ir SD partiją Tomaševskio įkaitais ir satelitais pavertė. Baigsis rinkiminė agitacija vadovaujama Duchnevičiaus - Tomaševskio pergale. Lietuviai įsiklausykit - Duchnevičius išdūrė lietuvius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS