Vilniaus rajono taryba skirs 25 eurų kompensaciją už privačius darželius | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO TARYBA SKIRS 25 EURŲ KOMPENSACIJĄ UŽ PRIVAČIUS DARŽELIUS

Vilniaus rajono savivaldybės taryba nusprendė skirti penkiskart mažesnę nei mero anksčiau siūlyta – 25 eurų – mėnesinę kompensaciją už privačius darželius vaikams, jei vieno iš tėvų (globėjų) ir vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje.

Už tokį galutinį sprendimą pirmadienį balsavo 18 tarybos narių, prieš – 11.

Meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius pirminiame projekte siūlė skirti 120 eurų kompensacijas.

Alternatyvų siūlymą dėl 25 eurų pateikė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovė Renata Sobieska.

„Kompensacijos tai lengvesnis, greitesnis, bet nepasakyčiau, kad racionalesnis sprendimo būdas“, – posėdyje kalbėjo ji.

LLRA-KŠS atstovė Teresa Demeško taip pat siūlė palaikyti kolegės siūlymą ir pridūrė mananti, kad reikia spartinti darželių statybą savivaldybėje, apsvarstyti vaikų pavėžėjimo į darželius kompensacijų klausimą.

„Tiesiog čia bus investicija į ateitį ir kažkokia galimybė kontroliuoti, paveikti mūsų mažųjų auklėjimą, kad būtų puoselėjamos krikščioniškos kažkokios vertybės, o ne genderizmo vertybės“, – kalbėjo politikė.

Anot LLRA-KŠS nario Waldemaro Urbano, kad ir koks sprendimas būtų priimtas, „jis bet kokiu atveju į didinimo pusę, nes dabar savivaldybė kompensuoja nulį.“

Tuo metu Laisvės partijos narys Danielis Ilkevičius sakė, kad toks pasiūlymas yra pasityčiojimas ir pridūrė siūlantis grįžti prie pirminio siūlymo – 120 eurų kompensacijos.

„Tai yra tam tikras pasityčiojimas, nes 25 eurai per mėnesį jokios situacijos negelbsti“, – teigė jis.

Grįžti prie pirminio projekto kvietė ir Vilniaus rajono meras R. Duchnevičius, kai kurie kiti LLRA-KŠS nepriklausantys politikai.

Rugpjūčio pabaigoje Vilniaus rajono taryba pritarė siūlymui skirti 120 eurų mėnesinę kompensaciją už privačius darželius. Tąsyk kai kurie tarybos nariai kritikavo tokį siūlymą, teigdami, jog taip faktiškai remiamos privačios ugdymo įstaigos, tarp jų – ir konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinės Austėjos Landsbergienės verslas.

Šiuo metu Vilniaus rajone veikia aštuoni privatūs darželiai. Kaip skelbė 15min.lt, tarp jų bent kol kasnėra nė vieno A.Landsbergienės įsteigto „Vaikystės sodo“ darželio.

Savivaldybė nurodo, kad pernai metų pradžioje Vilniaus rajone gyveno 6148 vaikai, kuriems buvo reikalingi darželiai. Tuo metu darželių skaičius rajone siekė 22, juose – 3260 vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

viskas tuom pasakyta PRIVATUS ! ir kokios dar gali buti kompesacijos ? vel vagim damoketi !!!! TFU

senis

į privačius darželius vaikus veda turtuoliai jiem reikėtu kompensacija kad jaustusi po kokių 500 euru mažiausia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS