Vilniaus sakurų parke pasiektas naujas rekordas | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAKURŲ PARKE PASIEKTAS NAUJAS REKORDAS

  • 2

7 terabaitai, arba 7 tūkstančiai gigabaitų (GB) – tokį kiekį duomenų per mėnesį persiuntė Vilniaus centre, Čiunės Sugiharos sakurų parke „Telia“ įrengta kamera su ryšio įranga, užtikrinusi tiesioginę japoniškų vyšnių žydėjimo transliaciją 4K raiška. Tai yra rekordinis per mėnesį vienos mobiliojo ryšio kortelės išsiųstų duomenų kiekis Lietuvoje.

„Turime klientų, kurie neribotu mobiliuoju internetu persiunčia itin didelius kiekius duomenų. Tačiau dažniausiai duomenis jie atsisiunčia. Tuo metu tiesioginę sakurų žydėjimo transliaciją užtikrinusi įranga duomenis praktiškai visada tik išsiuntė. Kasdien šių duomenų srautas siekė vidutiniškai 200 GB, o per mėnesį prikapsėjo visi 7 terabaitai“, – sako „Telia“ Vaizdo stebėjimo sprendimų ekspertas Saulius Kalašnikovas.

Jis skaičiuoja, kad vidutiniškai tiek mobiliųjų duomenų per mėnesį persiunčia 2–3 tūkstančiai žmonių.

Toks didelis kiekis duomenų susidarė dėl to, kad sakurų žydėjimą tiesiogiai transliavusi kamera yra 4K raiškos, o tai keturis kartus daugiau nei daugeliui įprastas „Full HD“ standartas. Dėl to įsijungus transliaciją didelės įstrižainės, 4K raiškos televizoriaus ekrane buvo galima net skaičiuoti atskirus žiedus, nors pati kamera buvo įrengta maždaug 7 metrų aukštyje.

Vilniaus miesto savivaldybės ir „Telia“ suteikta galimybe sakurų žydėjimą matyti internetu pasinaudojo dešimtys tūkstančių žmonių.

„Kadangi pavasario vilniečių traukos objektą, sakurų parką, šįmet teko aptverti dėl karantino ir būriavimosi pavojų, kasmetinę asmenukių žiedų fone tradiciją pakeitė tiesioginė transliacija namuose. Atsižvelgiant į žmonių susidomėjimą, eksperimentas išties pavyko – teigiamos emocijos, kurias kiekvieną pavasarį kelia sakurų žydėjimas, šiemet technologijų dėka persikėlė į vilniečių namus ar net ligonines, ir pasiekė tuos, kurie fiziškai sakurų negalėtų pamatyti“, – sako Eglė Radvilė, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus patarėja IT klausimais.

Vien savivaldybės karantinui sukurtos svetainės polapis sulaukė per 30 tūkst. lankytojų ir buvo populiariausias visos svetainės puslapis. Tiesioginė transliacija taip pat vyko „Facebook“ grupėje #susijungiam, o televizoriaus ekrane ją buvo galima žiūrėti „Telia TV“ pasirinkus nulinį kanalą.

Sakurų žydėjimo tiesioginę transliaciją vienu metu žiūrėdavo apie 80 stebėtojų, o vidutinis žiūrėjimo laikas siekė apie minutę. Transliacija vyko nuo balandžio 9 iki gegužės 7 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas

NUSISPJAUT MAN TŲ LAUKINIŲ VYŠNIŲ.MANO SODE VYŠNIOS ŽYDI DAUG GRAŽIAU IR DUODA GERĄ DERLIŲ KIEKVIENAIS METAIS.

Eikit tik

Pilna tu zydinciu vietiniu krumu.svaigsta lopai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS