Vilniaus savivaldybė pirmame aukšte kviečia verslą įkurti kavinę | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ PIRMAME AUKŠTE KVIEČIA VERSLĄ ĮKURTI KAVINĘ

Naujajame miesto verslo centre, Konstitucijos prospekte, esantis savivaldybės pastatas taps atviru vilniečiams. Pirmajame savivaldybės aukšte atsivers universali reprezentacinė erdvė, pritaikyta ir mažam, ir vyresniam, ir vilniečiui, ir miesto svečiui.

Pirmasis savivaldybės aukštas reprezentuos sostinės veidą ir įprasmins Vilniaus metodą būti atviru ir jungiančiu miestu visiems. Čia planuojamas jaukus, Vilniaus viziją pasakojantis interjeras, bus įrengta ekspozicinė-edukacinė erdvė ir žaidimų zona vaikams, įsikurs ir suvenyrų parduotuvė.  

Į naująją erdvę bus galima patekti dviem keliais: iš lauko per Europos aikštę ir iš vidaus per Vilniaus miesto savivaldybę.  

„Visa teritorija aplink savivaldybės pastatą keisis – pagal mūsų taikomus architektūros principus, Šnipiškėse siekiama „pažadinti“ fasadus ir aktyvinti pirmus aukštus. Mes užduodame toną ir pradedame atsivėrimą. Jau seniai pragyvenome laikus, kai miesto administracija buvo pilka ir nuobodi vieta reikalams tvarkyti. Šiandien visi supranta, kad Vilnius sparčiausiai augs ir tobulės būdamas atviras ir bendraudamas, todėl kviečiame vilniečius ateiti pas mus pailsėti ir pasikalbėti“, – apie savivaldybės atsivėrimą sako Administracijos direktorė Lina Koriznienė.  

Patalpose numatytas plotas ir kavinei – verslas kviečiamas varžytis dėl patalpų nuomos.  

Nuomojamas apie 200 kv. m plotas nuomininkui bus perduotas suremontuotas, su įrengtais vandens, nuotekų pajungimo taškais, elektros ir silpnų srovių įvadais, sanitariniais mazgais ir vaikų žaidimų kampeliu. Kol kas šiose patalpose yra humanitarinės pagalbos Ukrainai logistikos centras. Atsiradus nuomininkui šiai veiklai būtų ieškoma kitos vietos.  

Paslaugas teikti kavinė galės ir lauko terasoje Europos aikštėje. 

Nuomininkas bus atrinktas viešo aukciono būdu, laimės pasiūlęs didžiausią nuomos kainą.  

Nuomos konkursas bus paskelbtas kitą savaitę, bus vykdomas viešo elektroninio aukciono būdu interneto svetainėje.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS