Vilniaus savivaldybė vėl nuėmė K. Škirpos alėją žymintį lipduką | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ VĖL NUĖMĖ K. ŠKIRPOS ALĖJĄ ŽYMINTĮ LIPDUKĄ

Vilniaus valdžia penktadienį Trispalvės alėjoje nuo sienos Gedimino kalno papėdėje nuėmė vėl užklijuotą lipduką, žymintį buvusį Kazio Škirpos alėjos pavadinimą, bei kreipėsi į teisėsaugą.

Tai – jau antras toks įvykis šią savaitę.

„Parašėme skundą į prokuratūrą, rašysime ir antrą kartą. Vertiname šiuos veiksmus neigiamai“, – BNS penktadienį sakė administracijos vadovas Povilas Poderskis.

Akcijos organizatoriai socialiniuose tinkluose pranešė, kad naują lipduką užkabino sausio 2-osios vakare.

Nuotraukose matyti ir ant Lietuvos nacionalinio muziejaus sienos užklijuotas plakatas su K. Škirpos atvaizdu, padėtas jo portretas, uždegtos žvakės, gėlės, užrašas su kelių šalių vėliavomis „Trispalvių daug – Lietuva viena!“.

Diplomato bei karininko K. Škirpos vardo alėją sostinės savivaldybė liepos pabaigoje pervadino į Trispalvės alėją. Tokį sprendimą Vilniaus valdžia grindė viešai deklaruotomis K. Škirpos antisemitinėmis pažiūromis.

K. Škirpos atminimo įamžinimo gynėjai akcentuoja jo vaidmenį valstybingumui – jis 1919 metais sausio 1-ąją kartu su kitais Lietuvos savanoriais Gedimino pilies bokšte iškėlė Lietuvos trispalvę, ėjo svarbias diplomatines pareigas tarpukariu ir priešinosi sovietų okupacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

To nu

Nu taip, vokečiai vietiniu intuziastu rankomis:) Tokiu pat kur dabar tas lenteles kabina.

...

AMŽINA gėda Vilniaus kolaborantui š'Mašiui.

Nu

Nu zydai turi visi atsiprasyti skirpos uz jo juodinima nes jis 1940 metais viesai paskelbe kad zydai nesdintusi is lietuvos nes prasidejus karui vokieciai juos sunaikins kaip jau buvo pradeje naikinti okupuotoje lenkijoje bet zydai is savo gobsumo neplause neissinesdino ir buvo sunaikinti o sendien jie kaltina skirpa jie jam paminkla turi pastatyti salia vilniaus sinagogos o ne kaltinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS