Vilniaus savivaldybė žada atlikti papildomus sovietinių daugiabučių patikrinimus | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ ŽADA ATLIKTI PAPILDOMUS SOVIETINIŲ DAUGIABUČIŲ PATIKRINIMUS

  • 11

Vilniuje penktadienį nukritęs daugiabučio balkonas parodė, kad sovietmečiu statyti daugiabučiai nėra visiškai saugūs, todėl sostinės savivaldybė ketina atlikti papildomus patikrinimus, kad panašios situacijos nepasikartotų, teigia Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis.

„Kaip visi matome šiuo atveju, jie 100 proc. saugūs nėra. Jie buvo statyti jau prieš gerus 50 metų ir dar seniau. Be abejo, kad tuos pastatus reikia tinkamai eksploatuoti. Jų plokščių tarpusavio sujungimai suvirinti (...) Šie sujungimai dažnai paveikiami korozijos dėl netinkamos pastato priežiūros. Šiuo atveju tie sujungimai suiro“, – LRT radijui šeštadienį sakė M. Pakalnis.

„Tai labai stiprus signalas, kad laikas ypač susirūpinti tokių pastatų priežiūra, nes tokių pastatų turime daug“, – pridūrė jis.

Pasak M. Pakalnio, šiuo atveju didžiausia atsakomybė tenka pastatų ir butų savininkams.

„Jau šiandien kalbėjome su mūsų žmonėmis, kurie atsakingi už pastatų priežiūra. Jie patvirtino, kad, įvykus tokia faktui, tie patikrinimai bus daromi. Iš kitos pusės, turime suprasti tai, kad pastato priežiūra, pastato eksploatavimas yra pirmiausia paties savininko reikalas“, – pabrėžė Vilniaus miesto vyriausiasis architektas.

Balkonas nuo Architektų gatvėje esančio penkiolikto daugiabučio namo aukšto nulūžo ir nukrito penktadienį apie 16.50 valandą. Krisdamas jis apgadino žemesnių aukštų balkonus.

Žmonės įvykyje nenukentėjo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

dar prisideda vibracija pravaziuojanciu tackiu,kada tuos namus state tackiu simta kart maziau buvo,beto dar prisdeda ir gatviu tiesime naudojami vibratoriai,kurie vibruoja grunta kad sukietetu,o pamatams tai nekas

Marius

Taip.

patikslinimui

Ir įdomu, kokie gi motyvai turėjo būti pas tą meistrą, kad nupjaudinėti atitvaro armatūrą, tikrovėje - plienines plokšteles, 15 aukšte esančiame balkone? Kokias narkotines medžiagas jis turėjo būti kartu su buto savininkais pavartojęs? Iš tikro tai visi tie sovietmečiu statyti namai yra siaubingi. Ypač - jei nebuvo prižiūrimi. Nesakau, kad dabar nepasitaiko broko, bet sovietmečio namai - tikras košmaras. Keista, kad jie dar visai normaliai stovi ir panašių incidentų pas mus nedaug. Antai Rusijoje ištisomis laiptinėmis "susilanksto" reguliariai po neva eilinio dujų nuotekio, į kurį šiaip jau buvo atsižvelgiama projektuojant tuos namus. Masiškai išgriautos laikančios pertvaros pirmuose aukštuose? Galbūt. Bet irgi kažkaip nesitiki, kad tai vienintelė priežastis, nes tokie "nuotykiai" ten jau tęsiasi ne vieną dešimtmetį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS