Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju paskirtas A. Darulis | KaunoDiena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIAUS PAVADUOTOJU PASKIRTAS A. DARULIS

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju paskirtas buvęs energetikos viceministras Arvydas Darulis.

Tam slaptu balsavimu trečiadienio vakarą pritarė Vilniaus savivaldybės taryba. Už tai balsavo 33, prieš buvo trys tarybos nariai.

Dėl A.Darulio paskyrimo taryba balsavo nepaisant to, kad kol kas nėra gauta Specialiųjų tyrimo tarnybos pažyma dėl jo patikimumo.

Šiai procedūrai neprieštaravo ir Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnybos darbuotojai, tvirtinę, kad tokia praktika ne kartą taikyta ir kitose savivaldybėse.

A.Darulis BNS sakė, kad jo pagrindinis darbo tikslas administracijoje bus skaidrus koncernui „Dalkia“ išnuomoto Vilniaus šilumos ūkio grąžinimas Vilniaus šilumos tinklams, nepriklausomų šilumos gamintojų prijungimas prie šilumos perdavimo sistemos „nediskriminacinėmis sąlygomis“.

„Taip pat (bus svarbus) viso šilumos ūkio pertvarkymas, diegiant ES Trečiojo energetikos paketo principus, skaidrinant tiek gamybos, tiek šilumos perdavimo, tiek tiekimo veiklas. Reikėtų sustiprinti ir daugiabučių namų administratorių veiklą, kadangi jie yra atsakingi už daugiabučių namų šilumos ūkio priežiūrą, šildymo sistemos subalansavimą - tai yra pagrindiniai iššūkiai“, - sakė A.Darulis.

Lietuvoje ir Kanadoje įgijęs ekonominį išsilavinimą A.Darulis 1991-1994 dirbo Ekonomikos ministerijoje, 2010-2012 metais ėjo energetikos viceministro pareigas, buvo „Klaipėdos naftos“, „Litgrid“ valdybos pirmininku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS