Vilniečiai kviečiami medikams aukoti apsaugos priemones | KaunoDiena.lt

VILNIEČIAI KVIEČIAMI MEDIKAMS AUKOTI APSAUGOS PRIEMONES

Sostinės savivaldybė, reaguodama į medikų asmeninės apsaugos priemonių trūkumą kovoje su COVID-19 virusu, ragina vilniečius medikams dovanoti kaukes, pirštines, apsauginius akinius ir kitas apsaugos priemones.

„Po pirmųjų žinių apie Kinijoje plintantį virusą ne vienas gyventojas spėjo apsirūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis, kurios turbūt liks nepanaudotos drausmingai laikantis karantino reikalavimų, bet gyvybiškai reikalingos medikams“, – pranešime spaudai cituojamas meras Remigijus Šimašius.

Pasak jo, iš medicinos įstaigų savivaldybę pasiekia žinios apie pusdieniui ar dienai užteksiančias priemones,

Teigiama, kad medikams tiks kiekviena nepanaudota, tai yra – švari ir dėl to saugi  asmeninė apsaugos priemonė. Tinka nepažeistose pakuotėse laikomos apsauginės bet kokios rūšies kaukės, respiratoriai (FFP2, FFP3). Reikia kombinezonų su gobtuvais, apsauginių akinių ar skydų, antbačių, vienkartinių kepuraičių, apsauginių prijuosčių, guminių pirštinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

rmn

Rusai jau vakcina sukure,dabar bandymus daro

Vrg

Atleiskit tautiečiai,kad laiku neužpirkau reagentų,kaukių ir kitų spec. priemonių.Dėl to neleidau atidaryti didmiesčiuose mobilių patikros punktų.Draudžiau merams pranešti teisingą informaciją.Melavau,kad LT geriausiai pasiruošusi pandemijai.Išvijau Malinauską,kad sakė teisybę apie tikrą padėtį ir mane

SUSIJUSIOS NAUJIENOS