Vilniečiai kviečiami siūlyti kandidatus Šv. Kristoforo apdovanojimams | KaunoDiena.lt

VILNIEČIAI KVIEČIAMI SIŪLYTI KANDIDATUS ŠV. KRISTOFORO APDOVANOJIMAMS

  • 0

Sausio pabaigoje Vilniaus miesto vardą garsinantys miestiečiai ketvirtą kartą bus apdovanoti Šv. Kristoforo statulėlėmis. Visi vilniečiai kviečiami siūlyti kandidatus į šį prestižinį apdovanojimą. Įteikimo ceremonija įvyks sausio 25 dieną, švenčiant Vilniaus miesto 698-ąjį gimtadienį.

Šv. Kristoforo statulėlės kiekvienais metais teikiamos tiems, kas savo darbus skiria Vilniaus miestui ir prisideda prie jo garsinimo Lietuvoje ir visame pasaulyje. Tarp kitų vilniečių, Šv. Kristoforo apdovanojimus yra atsiėmusi viena žymiausių pasaulio sopranų Asmik Grigorian, už gautą Venecijos auksą apdovanojimą pelnė vilnietės Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė ir Lina Lapelytė bei Vilniaus miesto bei istorijos tyrinėtojas, rašytojas ir gidas Darius Pocevičius.

Anot laureato D. Pocevičiaus, Šv. Kristoforo apdovanojimai yra puiki proga prisiminti miestui nusipelniusius žmones, apie kuriuos galbūt negirdime kiekvieną dieną.

„Gautas apdovanojimas man pačiam buvo labai maloni staigmena. O po ceremonijos sužinojęs, kad mano kandidatūrą pateikė man visai nepažįstamas žmogus, buvau dar labiau nustebintas. Buvo smagu sužinoti, kad mano knygas apie Vilnių perskaitęs žmogus jų nepamiršo ir taip nusprendė jas pagerbti“, – sako D. Pocevičius.

Už nepastebėtos Vilniaus istorijos tyrimus apdovanojimą pelnęs D. Pocevičius apie Vilnių parašė net keturias knygas bei surengė daugiau nei 500 pažintinių kelionių po Vilnių ir jo apylinkes. Vis dėlto, jis teigia, kad jo paties ryšys su Vilniumi yra gana komplikuotas.

„Nesu tikras vilnietis. Gimiau Kaune ir labai ilgą laiką sostinėje jaučiausi kaip atvykėlis ar svetimas kolonistas. Būtent ilgi tyrinėjimai ir parašytos knygos pagaliau padėjo Vilnių prisijaukinti“, – apie savo patirtį pasakoja D. Pocevičius.

Pasak D. Pocevičiaus, Vilnius jau nuo senovės yra klajojančių žmonių miestas. „Čia gyventojai nuolatos maišosi, vieni į Vilnių atvyksta iš regionų, o kiti iš Vilniaus išvyksta į kitus didžiuosius Europos miestus. Būtent dėl to Vilniaus veidas yra nuolatos besikeičiantis ir formuojamas įvairių čia ilgam ar trumpam apsistojusių gyventojų“, – sako rašytojas.

Kandidatūras į apdovanojimus gali teikti visi – vilniečiai, įmonės, bendruomenės, mokslo ir meno pasaulio atstovai. Nominacijos teikiamos už nuopelnus mokslui, teisėsaugai, švietimui, kultūrai ir menui, Vilniaus istorinei atminčiai, sportui, verslui, turizmo plėtrai, labdarai, už pasiekimus architektūros srityje ar kitoje pasiūlytoje srityje. Šv. Kristoforo statulėlės gali būti teikiamos asmenims, organizacijoms bei įstaigoms.

Nominantus, kurie, jūsų nuomone, labiausiai nusipelnė apdovanojimo už savo veiklą 2020 metais, galite siūlyti iki gruodžio 7 dienos užpildę formą čia arba svetainėje www.vilnius.lt, skyrelyje „Apdovanojimai Šv. Kristoforo statulėlėmis“. Tą taip pat galite padaryti el. pašto adresu kulturos@vilnius.lt arba paštu adresu:

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriui

Apdovanojimų Šv. Kristoforo statulėlėmis sekretoriatui

Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas. #MesEsameVilnius

GALERIJA

  • Vilniečiai kviečiami siūlyti kandidatus Šv. Kristoforo apdovanojimams
  • Vilniečiai kviečiami siūlyti kandidatus Šv. Kristoforo apdovanojimams
  • Vilniečiai kviečiami siūlyti kandidatus Šv. Kristoforo apdovanojimams
  • Vilniečiai kviečiami siūlyti kandidatus Šv. Kristoforo apdovanojimams
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS