Vilniuje 90 proc. keleivių viešajame transporte laikosi reikalavimo dėvėti kaukes | KaunoDiena.lt

VILNIUJE 90 PROC. KELEIVIŲ VIEŠAJAME TRANSPORTE LAIKOSI REIKALAVIMO DĖVĖTI KAUKES

Vyriausybei nuo šeštadienio įvedus prievolę viešajame transporte dėvėti apsaugines veido kaukes, Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ sako, kad 90 proc. keleivių šio reikalavimo laikosi.

„Šiandienos ir praėjusių dviejų dienų duomenimis, apie 90 proc. žmonių važiuoja su kaukėmis, ir likusieji dažniausiai pasako, kad jas pamiršo.(Tada – ELTA) primenama, kad tai nebūtinai turi būti kaukė, galima prisidengti veidą ir kitaip, o kitąkart nepamiršti kaukės“, – Eltai sakė „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

Ji sakė, kad vasaros metu nefiksuojama daug situacijų, kai keleivių srautas autobuse ar troleibuse būtų itin didelis.

„Šiuo metu, vasaros sezonu, stotelėse ar viešajame transporte žmonių natūraliai mažiau. Žinoma, piko metu tam tikrose pavienėse aktyviausiose stotelėse, kuriose yra daugiausiai keleivių, fiksuojami pavieniai atvejai, kai žmonių daugiau, tačiau dažniausiai keleiviai turi galimybę laikytis atstumo autobusuose ar troleibusuose“, – nurodė įmonės atstovė.

M. Bielinytė taip pat teigė, kad pastebima, jog žmonės yra pakankamai sąmoningi ir viešajame transporte laikosi saugaus atstumo.

Nuo rugpjūčio 1 dienos, šeštadienio, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, visi viešojo transporto darbuotojai ir keleiviai, išskyrus vaikus iki 6 metų amžiaus, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones. Viešojo transporto priemonių vairuotojai gali atsisakyti vežti keleivius, kurie nedėvi kaukių.

Viešojo transporto priemonėse rekomenduojama vežti tiek keleivių, kiek yra sėdimų vietų. Jei vežami stovintys keleiviai, turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 metro atstumas tarp keleivių, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus. Rekomenduojama nenaudoti sėdėjimo vietų, kai sėdima veidu į veidą, išskyrus kai artimi giminaičiai.

GALERIJA

  • Vilniuje 90 proc. keleivių viešajame transporte laikosi reikalavimo dėvėti kaukes
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o kiap jie jas dėvi

nemaža dalis žmonių kauke nedengia nosies arba iš vis tik smakrą nuo kažko saugo.

Anonimas

buvom parduotuvej tai indusai be kaukiu varinejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS