Vilniaus rotušėje A. Zuoko ir eurokomisarės diskusija | KaunoDiena.lt

VILNIAUS ROTUŠĖJE A. ZUOKO IR EUROKOMISARĖS DISKUSIJA

  • 0

Vilniuje penktadienį surengta diskusija apie Europos ateitį. Joje dalyvavo Lietuvoje viešinti Europos Komisijos vicepirmininke ir teisingumo eurokomisarė Viviane Reding, sostinės vadovas Artūras Zuokas ir dar apie 350 vilniečių ir sostinės svečių.

V.Reding pabrėžė, kad Lietuva jau nuo viduramžių buvo stipri – stiprių žmonių valstybė. „Lietuva parodė, kad turi stiprius žmones. Aš dažnai kalbu apie lygiateisiškumą, vyrų ir moterų lygias teises. Jūs jau viduramžiais sukūrėte teisinę bazę, sulyginusią vyrų ir moterų teises“, - kalbėjo V.Reding.

„Geri dalykai gimsta ten, kur renkasi geri žmonės. Aš tikiu Europos ateitimi ir, kad Lietuvos žmonės bus būtent tie, kurie Europos Sąjungą padarys geresne vieta gyventi“, - sveikindamas konferencijos dalyvius kalbėjo A.Zuokas.

Vilniaus Rotušėje vykusio renginio dalyviai ypatingą dėmesį skyrė kitų metų gegužę vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams. Diskusija vyko ES teisės ir piliečių teisių klausimais.

Konferencija yra vienas svarbiausių 2013 – Europos piliečių metų renginių. Tokios diskusijos jau buvo surengtos daugiau nei 30 Europos miestų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS