Vilniuje – išskirtinis dėmesys Nepriklausomybės dieną mininčiai Lenkijai | KaunoDiena.lt

VILNIUJE – IŠSKIRTINIS DĖMESYS NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENĄ MININČIAI LENKIJAI

  • 9

Lapkričio 11-oji – Lenkijos Nepriklausomybės diena. Šventės išvakarėse sveikiname savo artimiausius kaimynus draugus lenkus, švenčiančius valstybingumo šimtmetį – Trijų kryžių paminklas, Baltasis ir Mindaugo tiltai Vilniuje jau nušvito Lenkijos vėliavos spalvomis. Šventiniu apšvietimu grožėsimės iki pat pirmadienio.

„Džiaugdamiesi ilgamete bendra istorija, draugyste ir tvirtais ryšiais, linkime draugams Lenkijoje ir visiems Vilniuje gyvenantiems lenkams ilgų laisvės ir klestėjimo metų! Už Jūsų ir mūsų laisvę!” – sveikina Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Lenkijos Nepriklausomybės atkūrimo 100 metinių išvakarėse sostinėje simboliškai įamžintas ir žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio atminimas – Lecho Kaczynskio gatvę papuošė lentelės lenkų ir lietuvių kalbomis. Taip simboliškai įprasminti dviejų artimų kaimyninių Valstybių glaudūs santykiai, lietuvių ir lenkų tautų tarpusavio supratimas ir bendrystė.

Nacionalinė nepriklausomybės šventė – viena svarbiausių valstybinių švenčių lenkams. Kviečiame lenkus ir lietuvius kartu švęsti Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo 100-metį!

GALERIJA

  • Vilniuje – išskirtinis dėmesys Nepriklausomybės dieną mininčiai Lenkijai
  • Vilniuje – išskirtinis dėmesys Nepriklausomybės dieną mininčiai Lenkijai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Lech Haydukiewicz antra dalis

"krašto" sostinės vystymuisi, stabdė vilnietiškosios minties ekspansiją į Lietuvą. Tokią politiką reikėjo pakeisti. Lietuva ją vykdė dėl to, kad iš tiesų niekada Vilniaus nenorėjo, o siekė tik atsiskirti nuo Lenkijos. Pagaliau šiandien gerai matome, kad, išskyrus antilenkišką nusistatymą, Lietuvos Respublika nepropagavo ir nematė kitokių valstybinių interesų (...) Visose nuomonėse reikia tiesos ir objektyvizmo. Ir platų (plačių? nežinau :) žinojimų. Kviečiu diskusijai čia arba į mano emailą: lech.haydukiewicz@ignatianum.edu.pl

Lech Haydukiewicz

Sveikinu visus brolius lietuvius ir labai dekoju. Myliu visą Lietuvą. O gerb. Pone Tomai: kada norite kažką rasyti reikia iš pradžių išsimokyti. Plakate buvo parašyta kitaip: "Litewski chamie klęknij przed polskim panem" ir tai buvo grubumas ir tapo grubumo liudijimu. Aš gėdijuosi dėl to. Ir dar Siaubui ir Nereikia pamiršti istorijai: ar jus manote kad prisidedate prie Lietuvos gerovės, saugumo ir taikos rasant tokius žodžius? Nusipirkite Józefo Mackiewiczo knygą (NAUJASIS ŽIDINYS - AIDAI 2015) "Tiesa akių nebado" apie lenkų ir lietuvių santykius. Buvo parašyta 1943 metais vokiečių okupuotame Vilniuje. (beje, tarpukario metais lenkų valstybė okupavo Vilniuje apie 74 466 (53,67%) lenkų, 57 516 (41,45%) žydų, 2909 (2,09%) lietuvių, 2219 (1,59%).(Vokietiški duomenys 1916 m.). Mackiewicz buvo tautinių mažumų šalininkas ir Lenkijos valdžios priešininkas. Jis rašė: (...) tačiau, antra vertus, Lietuvos izoliacinė politika kenkė ne tik ūkiniam, bet ir politiniam Vilniaus kaip viso istorinio

tomas

Plakatas Lenkijos stadione: ,,Cham litewsky, kolenkaisia pshed panom polskim". Taigi ir klaupiamės. Bestuburiai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS