Vilniuje jau pakvipo Kalėdomis: pagyras sostinės dekoracijų grožiui žarsto ir kauniečiai | KaunoDiena.lt

VILNIUJE JAU PAKVIPO KALĖDOMIS: PAGYRAS SOSTINĖS DEKORACIJŲ GROŽIUI ŽARSTO IR KAUNIEČIAI

  • 3

Senamiesčio Stiklių gatvė – viena pirmųjų dabinasi kalėdinėmis dekoracijomis, praneša LNK žinios.

Vilniaus Stiklių gatvėje jau dvelkia kalėdine dvasia. Turistei iš Latvijos ši gatvė viena gražiausių ir mėgstamiausių mieste.

„Man labai patinka čia pasivaikščioti būtent dėl dekoracijų, nes čia jos tikrai apgalvotos. Jaučiama, kad šventės artėja. Man labai patinka. Pastebėjau, kad palyginus su Ryga, Vilniuje labai galvojama apie kalėdines dekoracijas ir todėl man čia patinka“, – sakė pašnekovė.

Kiti turistai taip pat žavisi kalėdinėmis dekoracijomis. „Manau, kad tai – labai gražu, man labai patinka, mes galime pajusti kalėdinę dvasią dėl šių dekoracijų ir labai tai vertiname“, – teigė kalbintas vyras.

„Neįprasta. Ne dažnai taip pamatau, kai keliauju. Man labai patiko. Ką tik praėjau gatve su žmona – nuostabu“, – džiaugėsi kitas turistas.

O štai lietuviai turi įvairių nuomonių. „Gražu, bet gal dar ankstyva? Nesame taip įpratę, bet smagu“, – džiaugsmingai tarstelėjo su vaikais ėjusi moteris.

„Labai gražu. Esame kauniečiai. Atvažiavome, nustebome, kad ankstokai, bet šiaip gražu viskas, tvarkingai“, – sakė po gatvę žvalgęsis vyras.

Stiklių gatvės verslo atstovai sako, kad apie kalėdines dekoracijas pradeda galvoti jau vasaros pabaigoje. Restoraną papuošė jau prieš kelias savaites. Prie kitos kavinės dekoracijos dar nepakeistos į žiemos švenčių, bet žmonės čia traukia sustoti ir nusifotografuoti. Kavinė dar tik ruošiasi dabintis Kalėdoms. Sako, kad tai darys maždaug po savaitės.

Tautiečiai pasakojo, kada jie ruošasi puošti namus Kalėdoms. „Šiemet planuojame patys kažką daryti – nepirksime eglutės, o dekoruosime savo rankomis“, – atviravo vilnietė.

„Eglutę puošime prieš Kalėdas. jau laukiame, galvojame, kaip puošime namus, ir džiaugiamės, kad ir mieste jau papuošta“, – sakė kita žurnalistų kalbinta gyventoja.

Tradicinis Kalėdų eglės Vilniuje įžiebimas įvyks jau visai netrukus – lapkričio 27 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vyte

Man atrodo, kad vilnius kvepia tik pediku uzpakaliais

Blusius

Visų pirma kvailai anksti pradeda švęsti ir kaip ateina tikra šventė ji nėra tokia džiugi... be to kokia švente ,kad žmonės be gyvulio paso negali nusipirkti net žieminių rūbų....

Petras

Jokių švenčių nebus, kol bus pažeistos žmogaus teises laisvai judėti ir neapribotas gyvenimas Lietuvoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS