Vilniuje mėnesiu ankstinamas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių formavimas | KaunoDiena.lt

VILNIUJE MĖNESIU ANKSTINAMAS IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPIŲ FORMAVIMAS

  • 0

Vilniuje mėnesiu ankstinamas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių formavimas, trečiadienį pranešė sostinės savivaldybė.

Informaciją apie planuojamą priimti į įstaigą vaikų skaičių, amžių, ugdomąją kalbą, ugdymo metodiką įstaigos vadovai į informacinę sistemą suves iki vasario 1 dienos.

Iki mėnesio vidurio vyks pateiktų duomenų analizė, iki vasario pabaigos duomenys bus tvirtinami, o kovo 1–10 dienomis duomenys tėvams bus skelbiami internete.

Šiuo laikotarpiu bus galima patikrinti, ar komplektuojamos grupės tam tikrose įstaigose, kiek vaikų ir kokio amžiaus priims įstaiga.

Esant poreikiui, tėvai ar globėjai galės redaguoti prašymą. Vaikų priskyrimas į grupes vyks nuo kovo 18 iki 31 dienos.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Elektronines sutartis reikės pasirašyti per dešimt kalendorinių dienų. Iš sąrašų išbraukus vaikus, kurių tėvai ar globėjai nepasirašė elektroninių sutarčių, į laisvas vietas bus priskiriami vaikai iš eilės, taip pat bus galima redaguoti ar pateikti prašymus į laisvas vietas, o priėmimas vyks nuolat.

„Keisdami vaikų priėmimo į švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarką, siekiame, kad procesas taptų aiškesnis, išvengtume gudravimo atvejų, kai formuojant grupes redaguojamas ar pateikiamas naujas prašymas. Be to, trumpesnis sutarčių pasirašymo laikas likusiems laukti eilėje leis greičiau patekti į atsilaisvinusias vietas“, – pranešime sakė Vilniaus savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Anot savivaldybės, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms priskirtos teritorijos liko tos pačios. Įtrauktos naujos įstaigos skelbiamos internete.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS