Vilniuje planuojamas įrengti japoniškas sodas pabrango dukart | KaunoDiena.lt

VILNIUJE PLANUOJAMAS ĮRENGTI JAPONIŠKAS SODAS PABRANGO DUKART

Vilniaus savivaldybės Šnipiškėse planuojamas įrengti japoniškas sodas pabrango iki 2,98 mln. eurų.

Projekto sąmata, lyginant su 2018-aisiais planuotos 1,52 mln. eurų (iš jų 270 tūkst. planavo skirti verslas), dukart išaugo įvertinus realias išlaidas požeminėms komunikacijoms, tvirtina viešosios ir privačios partnerystės skyriaus vedėja Agnė Karpickienė.

„Projekto vertė pasikeitė, nes pirminis sprendimas rengtas tik turint projektinius pasiūlymus, nebuvo įvertintos požeminės komunikacijos. Tai yra beveik 5 hektarai įvairių laidų ir laidelių“ – tarybos nariams šią savaitę situaciją paaiškino A. Karpickienė.

Pagal tarybos trečiadienį patvirtintą projektą, apie 2,45 mln. eurų ketinama gauti iš europinių fondų, o savivaldybės investicijos nuo  anksčiau planuotų 87 tūkst. eurų didėja iki 530 tūkst. eurų.

Aš niekaip negaliu suprasti tokio neūkiškumo ir aplaidumo.

Metinis sodo išlaikymas kainuotų apie 115 tūkst. eurų.

Anot A. Karpickienės, projektas išskirstomas į du etapus ir 3 mln. kainuos pagrindinė sodo dalis. Antruoju etapu būtų įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, arbatos nameliai, kioskeliai, priėjimo takas.

Gavus ES finansavimą, pats sodas galėtų būti atidarytas jau po dviejų metų.

Opozicinių Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Žilvinas Šilgalis priminė, kad japonišką sodą inicijavo bendrovės „Tokvila“ ir „MG Baltic“ kontroliuojamos „Darnu Group“, tačiau savivaldybė kelerius metus ignoravo verslininkų siūlymus investuoti į sodo kūrimą, o šiems pasitraukus, nusprendė projektą toliau vystyti pati.

„Aš niekaip negaliu suprasti tokio neūkiškumo ir aplaidumo: jei būtumėme darę laiku, be visokių užkulisinių politinių dalykų, būtumėme turėję ir europinius pinigus, ir verslo prisidėjimą, ir sutvarkytą teritoriją. Dabar miestas savo lėšomis tvarkys teritoriją, kuri nėra prioritetinė“, – sakė Ž. Šilgalis.

A. Karpickienė sako, kad verslininkai „yra pasiryžę prisidėti prie projekto įgyvendinimo, jei jis bus įgyvendinamas“.

Planai įkurti japoniško stiliaus sodą Šnipiškėse stringa daugiau nei penkerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Geriausias darbo pasiūlymas

Pradėekite nedelsdami kurti pinigus ... „Google“ siūlo darbo vietas, kuriose žmonės gali dirbti internetu iš savo namų, ir aš per pirmąjį šio darbo mėnesį uždirbau 24795 USD. Buvau šokiruota, kai kaimynė man pasakė, kad ji vidutiniškai siekia 30 000 USD, bet matau kaip tai veikia dabar. Dabar jaučiu tiek daug laisvės, kad esu pats savo viršininkas. Tai aš ir darau ........................>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­h­­F­­l­­o­w­7­7.C­o­m

ten ne sodas

ruoželis siauras ir tiek, iš viso mokėti neapsimoka

be

korumpuotu ir korupcijos niekaip,ot ,per 30 metu iaugo giliai ,neiskrapstysi ,beda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS