Vilniuje – Kalėdų eglės statybos: išleido 250 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

VILNIUJE – KALĖDŲ EGLĖS STATYBOS: IŠLEIDO 250 TŪKST. EURŲ

  • 18

Iki Kalėdų likus kelioms savaitėms Vilniuje, Katedros aikštėje, prasidėjo vienos brangiausių ir, kalbama, didžiausių Vilniaus Kalėdų eglės, statybos, pasakojama LNK reportaže.

Šiemet Vilniaus kalėdinė eglutė atsidūrė kalbų ir diskusijų centre dar eglės statyboms neįsibėgėjus. Mat pagrindinė šalies eglė Katedros aikštėje bus pastatyta už tris kartus didesnę sumą, nei sostinės gyventojams kainavo pernai.

Šiemet ji kainavo 250 tūkst. eurų. Visgi, miesto savivaldybei rinktis nebuvo iš ko. Pirkime dalyvavo tik vienas dalyvis, konkursas vyko dar vasarą, todėl eglė bus tokia, kokia suplanuota.

Vilniaus miesto savivaldybė sutinka, kad eglė brangi, tačiau ji skirta švęsti Vilniaus 700 metų gimtadienį, todėl ji bus kitokia.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Darbuotojai taip pat pripažįsta, kad ji bus didesnė už esamas konstrukcijas. Vilnius esminius klausimus, detales, kaip atrodys eglė, laiko paslaptyje ir nieko neišduoda.

Miestiečiai, vilniečiai ir miesto svečiai neabejotinai tikisi, kad eglė bus graži.

Kiekvienais metais Vilniaus Kalėdų eglė susilaukia daugybės dėmesio, sulaukia ir tarptautinio susidomėjimo. Tikimasi, kad ir šiemet ji pateks į kalėdinius topus.

Tiesa, pokyčių bus. Trimačio vaizdo pasaka, dažniausiai rodyta ant Katedros sienos, perkelta į sausio mėnesį, kuomet Vilnius švęs 700 metų gimtadienį.

Pokyčių bus ir daugiau. Ne visi tiltai bus kalėdiškai apšviesti, gatvėse švies mažiau lempučių. Taip siekiama sutaupyti.

Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimas vyks lapkričio 26 d., tai žymės žiemos šventinio sezono pradžią.

Šios Kalėdos bus pirmosios po COVID-19 pandemijos, kuomet žmonės vėl kviečiami kartu švęsti Kalėdas. Kaip ir kasmet, tradicija tapęs Kalėdų miestelis bus.

Yra ir naujovių. Netoliese, Konstantino Sirvydo skvere, įsikurs Kalėdų Senelio ir elfų kalendorius, kuris kiekvieną dieną žymės, kiek liko iki Kalėdų ir sveikinsis skirtingomis pasaulio kalbomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Prokuratūra ir STT ir FNTT

Prokuratūra ir STT ir FNTT gali skriausti tik gydytojus. Kur yra didžioji korupcija - jiems nevalia kištis. Menkystos. Gėda. Niekas viešo intereso nebegina.

tai

gerai kad nors 1 kom ??? kada juos teis uz 33m vykdoma genocida visame pasauly ???===

tik

kada sie paradoksiniai piratai baigs smaugt tauta kurios mazai beliko iskyrus bomz us pensininkus ir invalidus tai ciniskai kapitalistynis pasityc ioimas is padoriu z moniu kurie tuos tinginius maityno prarade sveikata tai sie taip atsidekoja ir zodzio geda permaza tai nuzmogeimas iki nudvasinimo kuri ir vykdo velniai kt paaiskinimo nera???===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS