Vilniuje prie kapinių keičiasi eismo organizavimas, tvarką prižiūri pareigūnai | KaunoDiena.lt

VILNIUJE PRIE KAPINIŲ KEIČIASI EISMO ORGANIZAVIMAS, TVARKĄ PRIŽIŪRI PAREIGŪNAI

Sostinėje įsigaliojus lokalaus karantino apribojimams, savivaldybė kviečia gyventojus atsakingai planuoti Vėlinių savaitgalį, įvertinti savo sveikatos būklę ir rizikas, ypač tai svarbu vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems įvairių lėtinių susirgimų. 

Savo ruožtu savivaldybė pasirūpino, kad spalio 31 d. ir lapkričio 1–2 d. dažniau kursuotų viešasis transportas, o Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose pakeitė eismo organizavimą. Viešąją tvarką kapinių prieigose prižiūrės pareigūnai, kurie rūpinsis ne tik srautų reguliavimu, bet ir primins apie būtinybę viešose vietose naudotis asmens apsaugos priemonėmis, laikytis atstumų.

Apie tai, kad pandemijos metu nebūtina aplankyti kapines būtent Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis, galima paskirti tam visą dekadą, neseniai Bažnyčios buvo paraginti ir šalies tikintieji.

Vilniaus savivaldybė primena būtinąsias saugumo priemones viešajame transporte, stotelėse. Keleiviams privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, išskyrus vaikus iki 6 metų. Būtina laikytis ne mažesnio nei 1 metro atstumo, autobusuose ir troleibusuose užimti sėdimas vietas. Kiekvienoje transporto priemonėje, įlipant ir išlipant, būtina dezinfekuoti rankas – visuose autobusuose ir troleibusuose įrengti atnaujinti dezinfekcinio skysčio dozatoriai, tęsiama ir kruopšti viešojo transporto dezinfekcija, valymas.

Visų Šventųjų dieną ir per Vėlines viešuoju transportu pasiekti Vilniuje esančias kapines keleiviams bus patogiau: iki lapkričio 2 d. dažniau kursuos 37-ojo,38-ojo, 63-iojo, 114-ojo ir 115-ojo maršrutų autobusai. Iki lapkričio 2 d. 88-ojo maršruto autobusai papildomai stos Tyzenhauzų stotelėse.

Nuo spalio 31-osios iki lapkričio 2 d. dažniau kursuos 2-ojo maršruto autobusai ir 2-ojo, 7-ojo, 16-ojo ir 19-ojo maršrutų troleibusai. Tomis dienomis dėl gausaus kapinių lankytojų skaičiaus bei intensyvaus transporto eismo Rokantiškių kapinių prieigose keisis 115-ojo autobusų maršruto trasa.

115-ojo maršruto autobusai kursuodami link Naujosios Vilnios važiuos iki stotelės Rokantiškės, kur apsisuks ir toliau važiuos apylanka – Viršupio, Mildos ir S. Batoro gatvėmis, o įvažiavus į Pramonės gatvę grįš į savo trasą. Važiuodami pakeista trasa link Naujosios Vilnios autobusai nestos Klonio, Rokantiškių sodai, Žilvičių, Uosių sodai, Duburio, Kalno, Paparčių, Uosių, Alberto Kojelavičiaus ir Dūmų stotelėse. Kursuodami pakeista trasa link Naujosios Vilnios autobusai papildomai stos Lyglaukių, Šilo, Viršupio, Mildos, Pūčkorių atodangos, Pūčkorių, Stepono Batoro ir Lelijų stotelėse. Atgal link Antakalnio autobusai kursuos įprasta trasa.

Spalio 31 d. ir lapkričio 1–2 d. Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas, įspėja savivaldybė. Taip pat šiomis dienomis prie Rokantiškių, Karveliškių, Saltoniškių, Kairėnų kapinių keisis eismo organizavimas, transporto eismas bus nukreipiamas apylankų maršrutais.

Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis. Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų. Keisis eismo organizavimas į Kairėnų kapines – automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Keisis ir eismo organizavimas Karveliškių kapinių prieigose. Vykstantys savo transportu į Karveliškių kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 km nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Į Karveliškių kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės Sudervės seniūnijos pusės. Šias kapines galima pasiekti ir palikus savo automobilį Žvėryno esančioje „Statyk ir važiuok“ aikštelėje (Sėlių g. 62) arba 63-iojo maršruto autobusais.

Lapkričio 1 d. Ąžuolyno gatve, ties Saltoniškių kapinėmis, bus draudžiamas transporto eismas, išskyrus viešojo transporto eismą.

Vilniaus savivaldybės pranešime pabrėžiama, kad svarbu nepalikti automobilių, kurie sudarytų kliūtį ir trukdytų sklandžiam transporto eismui, ypač viešajam transportui. Spalio 31 d. ir lapkričio 1–2 d. prie kapinių patruliuos policijos pajėgos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS