Vilniuje suteikiant būstus ukrainiečiams, pirmumas – turintiems neįgalumą | KaunoDiena.lt

VILNIUJE SUTEIKIANT BŪSTUS UKRAINIEČIAMS, PIRMUMAS – TURINTIEMS NEĮGALUMĄ

Vilniuje suteikiant savivaldybės būstus nuo karo pasitraukusiems ukrainiečiams, pirmumas bus teikiamas turintiems iki 25 proc. darbingumą, didelių specialiųjų poreikių žmonėms ar auginantiesiems neįgalius vaikus.

Neatsiradus laisvų būstų, šiems ukrainiečiams bus suteikiamos kompensacijos, kartu su valstybės skirtomis išmokomis padengiančios būsto nuomos kainą rinkoje.

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį pakoregavo būstų nuomos nuo karo į Lietuvą pasitraukusiems ukrainiečiams tvarką – pasak savivaldybės, sudaryti prioritetinę eilę nuspręsta sulaukiant daug prašymų ir turint ribotas galimybes padėti visiems besikreipiantiems.

Minėtoms grupėms priklausantys ukrainiečiai bus atleisti nuo nuomos bei kitų susijusių su patalpų išlaikymu mokesčių mokėjimo.

Nustatyta, kad jei „Vilniaus miesto būstas“ neturi galimybės pasiūlyti reikiamų būstų, šie užsieniečiai gali pretenduoti į papildomą būsto nuomos mokesčio kompensaciją – savivaldybė įsipareigoja padengti skirtumą tarp rinkoje išsinuomoto būsto nuomos kainos ir gaunamos būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos, mokamos iš valstybės biudžeto.

Ši kompensacija bus mokama iki kol baigsis asmenims taikoma laikinoji apsauga Lietuvoje.

Statistikos departamento duomenimis, Vilniuje registruota apie 25 tūkst. ukrainiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Lietuvos polietė

O gal jau buvusi girdėjau , kad kurps įstatymą, kad galės panaikinti pilietybę, juk jau pas.mus vos ne viskas ukrainietiška. Užrašai ukrainietiški, skverai ukrainietiški, užsodintas ažuolynas ukrsinietiškas, kažkokie durneliai sodino ukrsiniečisms sauliegrsžas. Ką dar sukursime.ukrainietišką, gal prie seimo ir prezidentųtos tegu plevėsuoja tik geltonai žydra vėliava

Tomas

Lietuviams turetu buti pirmoj eilej

atsakymas

prajuokinai,naivus zmogeliukas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS