Vilniuje svarstoma pratęsti nuomos mokesčio lengvatas sporto, kultūros įstaigoms | KaunoDiena.lt

VILNIUJE SVARSTOMA PRATĘSTI NUOMOS MOKESČIO LENGVATAS SPORTO, KULTŪROS ĮSTAIGOMS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba svarsto pratęsti lengvatas kultūros ir sporto įstaigoms, leidžiant joms ir toliau nemokėti nuomos mokesčio, kol šios dėl karantino ribojimų negalės atnaujinti veiklos.

Sostinės politikai šią savaitę ėmėsi svarstyti siūlymą, kad mokesčių įmonės galėtų nemokėti nuo sausio 1-osios, kol šių įstaigų veiklą draus šalyje įvesto karantino ribojimai.

Sprendimas būtų taikomas 23 kultūros ir keturioms sporto organizacijoms.

Dalis tarybos narių ragino atleisti visus nuomininkus, kurie šiuo metu sustabdę veiklą dėl ribojimų. Meras Remigijus Šimašius iš esmės pritaria siūlymui bei kvietė komitetus apsvarstyti galimybę priimti bendrą sprendimą ir dėl sveikatos, sporto ar kitų įstaigų.

Atsisakius kultūros įstaigų nuompinigių, Vilniaus savivaldybės biudžetas dėl to netektų apie 18,5 tūkst. eurų per mėnesį, sporto įstaigos būtų atleistos nuo beveik 1,9 tūkst. eurų mokesčių.

Pernai savivaldybės taryba taip pat buvo atleidusi nuo nuomos kultūros ir sporto įstaigas. Tuomet, savivaldybės duomenimis, nuo nuompinigių atleista 56 kultūros įstaigos ir 113 sporto klubų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS