Apie koronavirusą skelbusiam Uhano gydytojui atminti pasodintas ginkmedis | KaunoDiena.lt

APIE KORONAVIRUSĄ SKELBUSIAM UHANO GYDYTOJUI ATMINTI PASODINTAS GINKMEDIS

Antradienį Vilniuje, šalia Santaros klinikų Infekcinių ligų centro, pasodintas ginkmedis, skirtas atminti apie koronavirusą skelbusiam ir Kinijos valdžios tildytam Uhano gydytojui Li Wenliangui (Li Venliangui).

Kaip pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, Kinijai būdingą gydomųjų savybių turintį medį kartu pasodino sostinės meras Remigijus Šimašius ir Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius Feliksas Jankevičius.

Šalia medelio taip pat atidengta simbolinė lentelė, kuria įprasmintas Lietuvos medikų darbas pirmosios koronaviruso bangos metu ir išreikšta padėka „visiems gydytojams, beatodairiškai kovojantiems už žmonių sveikatą“.

R. Šimašiaus teigimu, Li Wenliangas nusipelno ypatingos pagarbos, nes jam teko kovoti ne tik prieš virusą, bet ir prieš tiesą bandžiusią slėpti Kinijos valdžią. Meras taip pat pabrėžė, kad šis ginkmedis skirtas pagerbti visų medicinos darbuotojų pasiaukojimą ir drąsą.

R. Šimašius pasakojo, kad idėja pasodinti ginkmedį kilo dar šalyje esant karantinui, tokiu būdu norėta ne tik pažymėti sunkią kovą su koronavirusu, bet ir įrašyti priminimą apie pandemijos ištakas, tiesos svarbą bei laisvą žodį.

Beveik trijų metrų aukščio medelis pasodintas simbolinėje vietoje – šalia Infekcinių ligų centro, kuriame buvo ir tebėra hospitalizuojami COVID-19 sergantys pacientai.

Kartu su meru medį pasodinęs F. Jankevičius džiaugėsi sėkmingai įveikta pirmąja koronaviruso banga, tačiau pabrėžė, kad apie virusą medikai žino ne viską.

„Nors gerai išmokome jos duotas pamokas, bet dar ne viską žinome apie šį klastingą virusą ir turime atsakingai ruoštis tolesniam darbui. Todėl šis vaistinių savybių turintis medis tegu simbolizuoja darbą, kurį dar turime nuveikti kaip medikai“, – sakė Santaros klinikų generalinis direktorius.

Li Wenliangas buvo vienas iš kelių Uhano gydytojų, pernai gruodį socialinėje žiniasklaidoje skelbusių perspėjimus apie mieste plintantį į SARS panašų virusą, tačiau susilaukė nuobaudos ir buvo Uhano policijos nutildytas. Gydytojas tuomet buvo priverstas pasirašyti pasižadėjimą nebedaryti jokių „įstatymų pažeidimų“.

Vasarį jaunas gydytojas pats mirė nuo koronaviruso. Jo mirtis visoje šalyje išprovokavo pasipiktinimą Vyriausybės veiksmais sprendžiant krizę ir drąsius reikalavimus suteikti žodžio laisvę.

Po Li Wenliango mirties Kinijos vyriausybė pripažino, kad Uhano policija elgėsi nederamai ir neteisėtai nutildydama gydytoją.

GALERIJA

  • Apie koronavirusą skelbusiam Uhano gydytojui atminti pasodintas ginkmedis
  • Apie koronavirusą skelbusiam Uhano gydytojui atminti pasodintas ginkmedis
  • Apie koronavirusą skelbusiam Uhano gydytojui atminti pasodintas ginkmedis
  • Apie koronavirusą skelbusiam Uhano gydytojui atminti pasodintas ginkmedis
  • Apie koronavirusą skelbusiam Uhano gydytojui atminti pasodintas ginkmedis
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kinijos virusas tolygus Kinijos komunistizmo virusui

Neprisibiji, kad Kinijos Ambasados komunistines bezdziones su Vilniaus Universiteto taip vadinamo Konfucijaus Instituto isdavikais ta medi nulaus?

qq

grazuoliai, gerai dirba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS