Vilnius atnaujins sporto infrastruktūrą sostinės darželiuose | KaunoDiena.lt

VILNIUS ATNAUJINS SPORTO INFRASTRUKTŪRĄ SOSTINĖS DARŽELIUOSE

  • 1

Vilniaus miesto savivaldybė tęsia ugdymo įstaigų sporto infrastruktūros atnaujinimo darbus. Per vienerius metus savivaldybė įrengs 10 lauko sporto infrastruktūros objektų sostinės lopšeliuose-darželiuose, informuojama išplatintame pranešime.

Šiuo metu sporto objektų įrengimu besirūpinančios įmonės kviečiamos dalyvauti rangos darbų konkurse.

„Iki šiol daugiausiai dėmesio skyrėme nusidėvėjusių mokyklų aikštynų tvarkymui, tačiau šiemet inventorizavome darželių lauko infrastruktūrą ir pastebėjome, kad kai kur labai trūksta aikštelių, tinkamų mokyti vaikus bazinių fizinio lavinimo pratimų. Atitinkamai nusprendėme dalį investicijų nukreipti į ikimokyklinio ugdymo įstaigų infrastruktūrą“, – savo Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Sporto aikštelės bus įrengiamos skirtinguose mikrorajonuose išsidėsčiusiose ugdymo įstaigose. Per sezoną darbai bus atlikti lopšeliuose-darželiuose „Spragtukas“, „Kodėlčiukas“, „Švelnukas“, „Gintarėlis“, „Raktelis“, „Žirmūnėliai“, „Vilija“, „Nykštukas“, „Lakštingala“, „Gervelė“.

Kiekviename lopšelyje-darželyje bus įrengtos ovalo formos saugios dirbtinės dangos universalios žaidimų aikštelės. Jas papildys vaikams skirti krepšiai bei futbolo vartai.

Aikštelių universalumas leis jas plačiai integruoti į ugdymo procesą. Čia bus galima ne tik sportuoti, bet ir paįvairinti ugdymą vedant pamokas lauke ar rengiant pasirodymus. Aikštelės buvo planuojamos taip, kad jomis naudojantis, esant didesniam triukšmingumui, nebūtų trukdomas kitų grupių darbas ar poilsio režimas. O spalviniai aikštelių sprendimai suplanuoti siekiant žadinti vaikų norą domėtis ir tyrinėti aplinką.

„Pirminis tikslas, be abejo, yra suteikti sąlygas pedagogams kokybiškai vykdyti vaikų užimtumą, sudaryti galimybes ugdyti ne tik protinius gebėjimus, bet ir vykdyti fizinį parengimą. Kuo anksčiau formuojamas įprotis užsiimti aktyvia fizine veikla, tuo lengviau sporto užsiėmimus tęsti ir vėliau. Norime sudominti vaikus ir jų tėvus sporto veiklomis, kad vaikams pradėjus lankyti mokyklas, jie jau ateitų su užsidegimu sportuoti“, – pažymi vicemeras.

Darbams Vilniaus miesto savivaldybė numatė skirti daugiau nei 200 tūkst. eurų. Dar 5 mln. eurų skirta 11 mokyklų aikštynų atnaujinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?????

Kodel sitie 10 darzeliu??!!O kituose ne?Ko direktoriai,vaiku tevai tyli?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS