Vilnius pasiruošė išankstiniam balsavimui: paruoštos net penkios vietos visame mieste | KaunoDiena.lt

VILNIUS PASIRUOŠĖ IŠANKSTINIAM BALSAVIMUI: PARUOŠTOS NET PENKIOS VIETOS VISAME MIESTE

Jau rytoj Vilniuje prasideda išankstinis balsavimas savivaldybės tarybos ir mero rinkimuose. Negalėsiantys atvykti balsuoti savo rinkimų apylinkėje sekmadienį, turi galimybę tai padaryti iš anksto, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Balsuoti iš tiesų labai paprasta ir ilgai netrunka – kai jau esi apsisprendęs, už ką, – tačiau šis veiksmas lemia tai, kaip gyvensime ateinančius ketverius metus. Kiekvienas balsas svarbus renkantis žmones, kurie atstovaus tavo interesams, kurs ateities Vilnių.

Per 10 minučių galima išgerti puodelį kavos, perklausyti 3 dainas, apsipirkti internetu, sukurti reelsą ir dar daug ką svarbaus tuo metu, arba paskirti tas dešimt minučių tam, kas bus labai svarbu ištisus ketverius metus.

Balsuoti išankstinio balsavimo vietose galima vasario 28–kovo 2 dienomis,  nuo 7 val. iki 20 val.

Svarbi informacija apie balsavimą

Išankstiniam balsavimui paruoštos net penkios vietos visame mieste, kurias bus patogu pasiekti iš skirtingų gyvenamųjų rajonų:

Vilniaus miesto savivaldybės pastate (Konstitucijos pr. 3).

Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centre (Saulėtekio al. 26).

Andrejaus Sacharovo skvere prie Spaudos rūmų (stovi laikini namukai).

Lukiškių aikštėje (stovi laikini namukai).

Vilniaus rajono savivaldybės pastate (Rinktinės g. 50).

Norint balsuoti, reikia pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Vyriausioji rinkimų komisija, bendradarbiaudama su Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis“, parengė  informacinį leidinį lengvai suprantama kalba (Easy to Read), jį galima rasti čia.

Ar apylinkė bus pritaikyta turintiems individualių poreikių, galima iš anksto pasitikslinti čia, arba sužinoti paskambinus trumpuoju numeriu 1855.

Rinkimuose laukiami visi, o tuos, kam sudėtinga savarankiškai nuvykti iki balsavimo vietų dėl įvairių negalių, asmeninis asistentas gali palydėti iki rinkimų apylinkės ir padėti įveikti kelionėje kilsiančius iššūkius. Asmeniniai asistentai neįgaliems žmonėms, atsižvelgdami į individualius jų poreikius, suteikia pagalbą namuose ir viešojoje aplinkoje (palydi ir komunikuoja), padeda gyventi bendruomenėje. 

Klausos negalią turintys žmonės rinkimų metu galės naudotis Lietuvos gestų kalbos vertimo centro vertėjų paslaugomis. Gestų kalbos vertimo paslaugos bus teikiamos interneto pokalbių programa „Skype“: 24/7LGKvertimas. Daugiau informacijos rasite čia.

GALERIJA

  • Vilnius pasiruošė išankstiniam balsavimui: paruoštos net penkios vietos visame mieste
  • Vilnius pasiruošė išankstiniam balsavimui: paruoštos net penkios vietos visame mieste
  • Vilnius pasiruošė išankstiniam balsavimui: paruoštos net penkios vietos visame mieste
  • Vilnius pasiruošė išankstiniam balsavimui: paruoštos net penkios vietos visame mieste
  • Vilnius pasiruošė išankstiniam balsavimui: paruoštos net penkios vietos visame mieste
Savivaldybės grafikai
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jonas

Sukilo tie, kurie nieko nesupranta, nieko nemyli ir niekada nebalsuoja, bet neapykantą komentaruose skleidžia. Koneveikti visus - lengviausia :)

Anonimas

Suprantu kad balsuoti reikia, kad nepatektu konservatoriai .Negali likti nei vieno konservatoriaus, bet kokiose pareigose.

Pil.

Nesinori balsuoti nes nėra žmogaus ,kuris butu vertas būti išrinktu..32 metai o Lietuvoje jokių pokyčių ,kad išrinktieji dirbtų Lietuvos žmogui ir Lietuvai.O vis sakė ir šmeižė rusus kad kaltas rusas ir Tarybų sąjungą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS