Vilnius stato dar vieną darželį | KaunoDiena.lt

VILNIUS STATO DAR VIENĄ DARŽELĮ

  • 1

Vilniaus šiaurinėje dalyje esančiuose Bajoruose bus statomas naujas darželis. Vilniaus savivaldybė pasirašė 3,92 mln. eurų vertės rangos sutartį su viena didžiausių šalies statybų bendrovių „Irdaiva“.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, jog šioje Vilniaus vietoje trūksta darželių, tėvai vežioja vaikus į miestą, todėl nutarta statyti naują darželį.

„Bajorų darželį nuspręsta statyti dėl gausaus priešmokyklinio ugdymo paslaugų poreikio šioje teritorijoje. Šiandien tokių įstaigų savivaldybė čia neturi, tad visi vaikai vežiojami į darželius mieste – tai prisideda ir prie kamščių ir apskritai yra nepatogu miestiečiams. Siekiame, kad visi gautų šias paslaugas arti prie namų“, – BNS sakė P. Poderskis.

Pasak jo, darželį pastatyti pagal sutartį numatoma per 15 mėnesių, su galimybe pratęsti iki 3 mėnesių.

„Kiek žinau, jau yra pradėti projektavimo darbai, taigi, darželis turėtų būti baigtas ir vaikai galėtų pradėti eiti į jį jau 2019-2020 mokslo metais. Visgi, deja tenka pripažinti, kad visi šios įmonės („Irdaivos“ – BNS) vykdomi projektai nuolat vėluoja. Pasitikėti jų pasižadėjimais yra sunku, tad ir žadėti kažką gyventojams nėra lengva“, – aiškino P. Poderskis.

„Irdaiva“ konkurso laimėtoja paskelbta po to, kai mažiausią 3,89 mln. eurų kainą pasiūliusio bendrovių „HSC Baltic“ ir „Hidrostatyba“ konsorciumo atstovai neatvyko pasirašyti sutarties.

„Darželio konkursas užtruko netrumpai – net 9 mėnesius. Pirma pagal eilę laimėtoja „Hidrostatyba“, kuri, kaip žinia, „puikiai“ pasižymėjo tvarkydama Vilniaus gatvę. Vėliau, pamatę, kad su konkurso kaina apsiskaičiavo, jie atsitraukė, teko vertinti antrą pagal eilę dalyvį „Irdaivą“. Kaip sakant, nuo vilko ant meškos“, – pasakojo savivaldybės administracijos direktorius.

Jis pabrėžė, kad savivaldybė „Irdaivai“ netaikys jokių nuolaidų.

„Suprantame, kad rangovai taip pat patiria daug problemų dėl darbuotojų, kompetencijų trūkumo, tačiau sutartiniai įsipareigojimai turi būti prisiimami atsakingai. Vilniaus savivaldybė taip pat turi atsakomybę prieš miestiečius ir visi turime į savo darbą žiūrėti rimtai“, – pridūrė jis.

Bajorų kelyje planuojamame darželyje bus įrengtos patalpos 14-kai grupių su pagalbinėmis patalpomis, du keltuvai ir liftas, privažiavimo kelias, takai ir žaidimų aikštelės. Taip pat bus statoma transformatorinė, inžineriniai tinklai, atliekami kiti darbai.

Konkurse taip pat dalyvavusi įmonė „Jungtiniai Projektai“ darbus siūlė atlikti už 4,36 mln. eurų, „Eikos statyba“ - 4,38 mln. eurų, „Infes“ - 4,46 mln. eurų, „Panevėžio statybos trestas“ - 4,53 mln. eurų.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pernai rugpjūtį pristatė planus sostinėje įkurti du naujus katalikiškus vaikų darželius, o vienas jų turėtų įsikurti Bajoruose.

Šiemet kovą savivaldybė paskelbė, kad jau rugsėjį duris atvers šeši moduliniai darželiai, kuriuos galės lankyti 630 vaikų, tačiau jie kol kas nėra įrengti. Tuomet taip pat teigta, kad projektuojami nauji darželiai Pilaitėje ir Pašilaičiuose.

Liepos pabaigoje skelbta, kad šiemet į sostinės darželių grupes priskirta apie 8,4 tūkst. vaikų, eilės į savivaldybės darželius dar laukia apie 1,9 tūkst. vaikų, tuo metu įstaigose yra dar apie 500 laisvų vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lina

Sveikiname vilniečius su 21 amžiaus darželiu.Gal 1 vaikui klius 5 kv.m. erdvės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS